ZA DESETKU! Žarko Stevanović SPREMIO BIFTEK za goste, mora da "odleži" dva dana u ovoj marinadi da bi meso bilo savršeno
Uz biftek spremio i poseban biber sos, a recept je u nastavku teksta.
Žarka Stevanovića znamo po kvizu "Potera", a u okviru emisije "Na večeri kod..." ugostio je ostale učesnike i za glavno jelo pripremio biftek.
Evo kako se priprema po njegovom receptu koji je oduševio goste.
Biftek stoji dva dana u marinadi od: maslinovog ulja, kim, korijander, mirođija i lovorov list, meso se posoli i namaže senfom.
Biftek se peče na zagrejanom tiganju tri do četiri minuta sa svake strane, kako bi bio srednje pečen, po Žarkovom ukusu, a vi pripremite po svom.
Biber sos koji se služi uz biftek
Ljubičasti i beli luk se prodinstaju na puteru, doda se malo brendija, pavlaka za kuvanje i par kapi limuna.
Ljubičasti i beli luk prvo se prodinstaju i doda im se sveže mrvljen biber iz avana, zatim se doda brendi, pavlaka za kuvanje i kuva se pet minuta, da se malo zgusne. Doda se celo pakovanje putera da se otopi i par kapi limuna na kraju.
Biber sos je gotov. Uz sveže pripremljen biftek i sos, sprema se i krompir pire.