Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

За ИДЕАЛАН НЕДЕЉНИ РУЧАК! Погача са павлаком ТОПИ се у устима - Јединствени укус који ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА (Рецепт)

10.09.2023. 08:34
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Уживајте у мекоћи као облак са сваким залогајем!

Ова веома лагана и мекана погача са павлаком је неодољивог укуса. Њена мекана текстура, попут пене, одушевиће вас на први залогај. Са свиленкастим укусом киселе павлаке и благим мирисом свежег квасца, ова погача ће вас освојити својим једноставним, али префињеним укусом.

Припрема овог рецепта је прилично једноставна, а резултат ће вас одушевити. Са свега неколико основних састојака, попут сувог квасца, млека, павлаке и брашна, можете направити фантастичну погачу која ће бити савршен додатак вашем оброку или чак ужина.

Сада, без даљег одлагања, хајде да се упустимо у припрему ове мекане погаче са павлаком и уживамо у њеном неодољивом укусу.

Враћа у детињство! Вероватно најбољи рецепт за ПИТУ СА ЈАБУКАМА - Бака Јела открива тајни састојак

Враћа у детињство! Вероватно најбољи рецепт за ПИТУ СА ЈАБУКАМА - Бака Јела открива тајни састојак

ПАРАДАЈЗ ИЗ ФЛАШЕ смањује ризик од МНОГИХ БОЛЕСТИ! Бака Јела открила рецепт који ће вам ЧУВАТИ ИМУНИТЕТ током зиме

ПАРАДАЈЗ ИЗ ФЛАШЕ смањује ризик од МНОГИХ БОЛЕСТИ! Бака Јела открила рецепт који ће вам ЧУВАТИ ИМУНИТЕТ током зиме

Потребно је:

  • 1 кг брашна
  • мало брашна за посипање
  • 20 гр свежег квасц
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 499 мл млека
  • 1 пуна кашика киселе павлаке
  • 2 кашике уља
  • 2 кашике уља маслиновог за премазивање /може обично/
  • семе сунцокрета 

Припрема:

Квасац измрвити у млаком млеку и додати шећер. Надошли квасац сипати у ванглу, сипати остатак млека, уље, павлаку и брашно. Додати со и замесити фино глатко тесто. Оставити да одмара око 30 минута. Тесто поделити на два дела већи и мањи.

Већи део развучемо у већи правоугаоник па га премазати уљем и увити у ролат. Исећи на ролатиће око 2 цм ширине и ређати у подмазан плех у круг. Развити друго тесто такође у правоугаоник па доњу половину исећи на траке. Премазати уљем па и њега увити у ролат. Увити га у круг па га ставити у средину. Покрити погачу да нарасте па је премазати са жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 180 степени Ц око сат времена. Пред крај покрити фолијом. Печену погачу покрити.