few clouds
23°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Za IDEALAN NEDELJNI RUČAK! Pogača sa pavlakom TOPI se u ustima - Jedinstveni ukus koji OSTAVLJA BEZ DAHA (Recept)

10.09.2023. 08:34
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Uživajte u mekoći kao oblak sa svakim zalogajem!

Ova veoma lagana i mekana pogača sa pavlakom je neodoljivog ukusa. Njena mekana tekstura, poput pene, oduševiće vas na prvi zalogaj. Sa svilenkastim ukusom kisele pavlake i blagim mirisom svežeg kvasca, ova pogača će vas osvojiti svojim jednostavnim, ali prefinjenim ukusom.

Priprema ovog recepta je prilično jednostavna, a rezultat će vas oduševiti. Sa svega nekoliko osnovnih sastojaka, poput suvog kvasca, mleka, pavlake i brašna, možete napraviti fantastičnu pogaču koja će biti savršen dodatak vašem obroku ili čak užina.

Sada, bez daljeg odlaganja, hajde da se upustimo u pripremu ove mekane pogače sa pavlakom i uživamo u njenom neodoljivom ukusu.

Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak

Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak

PARADAJZ IZ FLAŠE smanjuje rizik od MNOGIH BOLESTI! Baka Jela otkrila recept koji će vam ČUVATI IMUNITET tokom zime

PARADAJZ IZ FLAŠE smanjuje rizik od MNOGIH BOLESTI! Baka Jela otkrila recept koji će vam ČUVATI IMUNITET tokom zime

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • malo brašna za posipanje
  • 20 gr svežeg kvasc
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 499 ml mleka
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike ulja maslinovog za premazivanje /može obično/
  • seme suncokreta 

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakom mleku i dodati šećer. Nadošli kvasac sipati u vanglu, sipati ostatak mleka, ulje, pavlaku i brašno. Dodati so i zamesiti fino glatko testo. Ostaviti da odmara oko 30 minuta. Testo podeliti na dva dela veći i manji.

Veći deo razvučemo u veći pravougaonik pa ga premazati uljem i uviti u rolat. Iseći na rolatiće oko 2 cm širine i ređati u podmazan pleh u krug. Razviti drugo testo takođe u pravougaonik pa donju polovinu iseći na trake. Premazati uljem pa i njega uviti u rolat. Uviti ga u krug pa ga staviti u sredinu. Pokriti pogaču da naraste pa je premazati sa žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko sat vremena. Pred kraj pokriti folijom. Pečenu pogaču pokriti.