Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Да ли сте чули за зафрканце? Савршено мекано, уврнуто пециво са спанаћем по бакином рецепту

12.03.2023. 08:14
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

За недељу пуну лепих мириса и укуса

Потребно је:

  • 15 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 250 мл млека млаког
  • 1 јаје
  • 400- 450 гр брашна
  • 3 кашике уља 

За надев:

  •  300 гр  сира
  • 4 круга смрзнутог спанаћа
  • 1/2 кашичице мл. паприке
  • по жељи 1 кашичица ајвара
  • 50 гр маслаца
  • 1 жуманце за премазивање
Сладак купус по бакиној рецептури: Савршен ручак препун витамина (Рецепт)

Сладак купус по бакиној рецептури: Савршен ручак препун витамина (Рецепт)

Посне кифлице са пивом и орасима по рецепту наших бака: Пивчићи се праве за 20 минута, а укус одушевљава

Посне кифлице са пивом и орасима по рецепту наших бака: Пивчићи се праве за 20 минута, а укус одушевљава

Припрема:

Потопити квасац, додати шећер и пустити да запени. У ванглицу сипати млеко, квасац, уље, јаје и измрвити жицом. Додавати брашно и мешати варјачом и мутити да се добије средње глатко тесто. Оставити да одмори. 

Сир изгњечити и поделити га на 3 дела. У један додати ајвар и слатку паприку, у други спанаћ одмрзнути, а трећи само издробити виљушком.

Тесто истрести на сто, па га оклагијом изваљати за 2  цм дебљине. 

Тесто изваљати у правоугаоник. Тесто прстима обележити на три дела. У први део ставити спанаћ до њега сир са паприком и до њега чисто сир. 

Преклопити тесто на три дела па га сећи по ширини за 2  прста ширине. Мало га рукама развући па увити око осовине и ређати у подмазан плех. Оставити да мало одмори па премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц 30 минута.