clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Da li ste čuli za zafrkance? Savršeno mekano, uvrnuto pecivo sa spanaćem po bakinom receptu

12.03.2023. 08:14
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Za nedelju punu lepih mirisa i ukusa

Potrebno je:

  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 250 ml mleka mlakog
  • 1 jaje
  • 400- 450 gr brašna
  • 3 kašike ulja 

Za nadev:

  •  300 gr  sira
  • 4 kruga smrznutog spanaća
  • 1/2 kašičice ml. paprike
  • po želji 1 kašičica ajvara
  • 50 gr maslaca
  • 1 žumance za premazivanje
Sladak kupus po bakinoj recepturi: Savršen ručak prepun vitamina (Recept)

Sladak kupus po bakinoj recepturi: Savršen ručak prepun vitamina (Recept)

Posne kiflice sa pivom i orasima po receptu naših baka: Pivčići se prave za 20 minuta, a ukus oduševljava

Posne kiflice sa pivom i orasima po receptu naših baka: Pivčići se prave za 20 minuta, a ukus oduševljava

Priprema:

Potopiti kvasac, dodati šećer i pustiti da zapeni. U vanglicu sipati mleko, kvasac, ulje, jaje i izmrviti žicom. Dodavati brašno i mešati varjačom i mutiti da se dobije srednje glatko testo. Ostaviti da odmori. 

Sir izgnječiti i podeliti ga na 3 dela. U jedan dodati ajvar i slatku papriku, u drugi spanać odmrznuti, a treći samo izdrobiti viljuškom.

Testo istresti na sto, pa ga oklagijom izvaljati za 2  cm debljine. 

Testo izvaljati u pravougaonik. Testo prstima obeležiti na tri dela. U prvi deo staviti spanać do njega sir sa paprikom i do njega čisto sir. 

Preklopiti testo na tri dela pa ga seći po širini za 2  prsta širine. Malo ga rukama razvući pa uviti oko osovine i ređati u podmazan pleh. Ostaviti da malo odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C 30 minuta.

 

Piše:
Srbija Danas
12.03.2023. 08:14