Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕ ЗНАТЕ ШТА ДА СПРЕМАТЕ ЗА РУЧАК? Зачињене кременадле са кромпиром у рерни ће вас РАСПАМЕТИТИ! (ВИДЕО/РЕЦЕПТ)

06.03.2022. 08:20
Пише:
Србија Данас
bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Пријатно!

Шта ћу данас за ручак? Колико пута сте само помислиле или изговориле ову реченицу?

Није проблем скувати, проблем је пронаћи свакодневно инспирацију, а да се јеловник не сведе на 4 састојка. Сваки дан исто, само са другим зачинима. 

ОВАН нек се спреми на нове пословне подухвате, а БИК на нову љубав: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за НЕДЕЉУ 6.03.

ОВАН нек се спреми на нове пословне подухвате, а БИК на нову љубав: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за НЕДЕЉУ 6.03.

СЛАНИНА СКИДА КИЛОГРАМЕ: Једите је и смршаћете 5 килограма за 10 дана

СЛАНИНА СКИДА КИЛОГРАМЕ: Једите је и смршаћете 5 килограма за 10 дана

Имају НАЈМАЊЕ ПЕСТИЦИДА: Воће и ПОРВЋЕ које је НАЈБЕЗБЕДНИЈЕ, добро га оперите и конзумирајте БЕЗ БРИГЕ

Имају НАЈМАЊЕ ПЕСТИЦИДА: Воће и ПОРВЋЕ које је НАЈБЕЗБЕДНИЈЕ, добро га оперите и конзумирајте БЕЗ БРИГЕ

Ми вам доносимо сјајан предлог за брзи ручак из рерне по Бакином рецепту:

Потребно је:

  • 2 веће свињске крменаделе
  • 3 већа кромпира
  • 1 паприка из туршије
  • 1 парадајз
  •  уље

Зачини: 

  • со, бибер
  • црвена паприка млевена
  • 1 кашика киселе павлаке
  • 1 кашичица белог лука грануле
  • 1 кашика ренданог качкаваља
  • 1 кашика соја соса
  • 1 кашичица зачина за месо

bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Припрема:

Све зачине измешати па уваљати у маринаду месо. Тепсију обложити пек папиром. 

Кромпир исећи на коцке као и паприку и парадајз. па у остатак маринаде уваљати  поређати у подмазан плех уљем. Преко кромпира поређати крменадле.

Посути першуновим листом пећи на 250 степени покривено фолијом. Пред крај открити да се запече.