Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

У ДУХУ УСКРШЊЕГ ПОСТА: Ово је рецепт за најукусније посне КОЛАЧИЋЕ које ћете икада јести (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

07.03.2022. 08:18
Пише:
Србија Данас
bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Прсте да полижеш!

Прави хит на посним славама увек су ситни колачи. Гости их обожавају, али домаћицама задају праву муку.

Има их тако много а треба изабрати најбољи и најукуснији рецепт.

БЛИЗАНАЦ пуца од енергије, док је ЈАРАЦ невероватно несигуран: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 7. дан МАРТА

БЛИЗАНАЦ пуца од енергије, док је ЈАРАЦ невероватно несигуран: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 7. дан МАРТА

ЗА САМО 3 МИНУТА СВА БУЂ ИЗ ДОМА НЕСТАЈЕ: Чудесан немачки трик који ПРОВЕРЕНО УСПЕВА

ЗА САМО 3 МИНУТА СВА БУЂ ИЗ ДОМА НЕСТАЈЕ: Чудесан немачки трик који ПРОВЕРЕНО УСПЕВА

НИ ГЕНЕТИКА, НИ ОШТЕЋЕЊЕ: Ово су 3 најчешћа фактора због којих ПРЕРАНО ОСЕДИТЕ - изненадићете се!

НИ ГЕНЕТИКА, НИ ОШТЕЋЕЊЕ: Ово су 3 најчешћа фактора због којих ПРЕРАНО ОСЕДИТЕ - изненадићете се!

Ми вам доносимо рецепт за најукусније колачиће, по Бакином рецепту:

Потребно је за бисквит:

  • 200 мл. киселе воде
  • 7 кашика брашна
  • 3 кашике шећера (може више по жељи)
  • 1 кашика џема по жељи
  • 5 кашика посног кекса
  • 3 кашике мл, ораха
  • 2 кашише маслиновог уља
  • 1 кашика какаа
  • 1/2 прашка за пециво

За фил потребно је:

  • 100 гр посног маргарина
  • 3 кашике шећера у праху (може више)
  • 100 гр млевеног посног кекса
  • 50 гр мле. ораха млевеног
  • 50 гр отопљене чоколаде
  • 100 мл сока од наранџе
  • може екстрат чоколаде

bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Прелив:

  • 100 гр чоколаде
  • 2 кашике уља

Припрема: 

Просејати брашно како и прашак за пециво, додати шећер, џем, кекс и ораси млевени, и уље и све изједначити. Плех 20 x 20 цм може и већи  обложити пек папиром па истрести тесто и поравнати. Пећи на 180 степени 30-40  минута.  

За то време спремити крему - фил. Умутити са прах шечером  посни маргарин  пенасто. 

У чинију спојити посни кекс, отопљену чоколаду сок и измешати. 

То спојити са умућеним маргарином миксером  у прелепу крему. Испечни бисквит  охладити  па премазати са кремом. Прелити са отопљеном чоколадом.