moderate rain
15°C
12.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

U DUHU USKRŠNJEG POSTA: Ovo je recept za najukusnije posne KOLAČIĆE koje ćete ikada jesti (RECEPT/VIDEO)

07.03.2022. 08:18
Piše:
Srbija Danas
bb
bb / Izvor: Foto: Jelena Petrović

Prste da poližeš!

Pravi hit na posnim slavama uvek su sitni kolači. Gosti ih obožavaju, ali domaćicama zadaju pravu muku.

Ima ih tako mnogo a treba izabrati najbolji i najukusniji recept.

BLIZANAC puca od energije, dok je JARAC neverovatno nesiguran: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 7. dan MARTA

BLIZANAC puca od energije, dok je JARAC neverovatno nesiguran: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 7. dan MARTA

ZA SAMO 3 MINUTA SVA BUĐ IZ DOMA NESTAJE: Čudesan nemački trik koji PROVERENO USPEVA

ZA SAMO 3 MINUTA SVA BUĐ IZ DOMA NESTAJE: Čudesan nemački trik koji PROVERENO USPEVA

NI GENETIKA, NI OŠTEĆENJE: Ovo su 3 najčešća faktora zbog kojih PRERANO OSEDITE - iznenadićete se!

NI GENETIKA, NI OŠTEĆENJE: Ovo su 3 najčešća faktora zbog kojih PRERANO OSEDITE - iznenadićete se!

Mi vam donosimo recept za najukusnije kolačiće, po Bakinom receptu:

Potrebno je za biskvit:

  • 200 ml. kisele vode
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike šećera (može više po želji)
  • 1 kašika džema po želji
  • 5 kašika posnog keksa
  • 3 kašike ml, oraha
  • 2 kašiše maslinovog ulja
  • 1 kašika kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

Za fil potrebno je:

  • 100 gr posnog margarina
  • 3 kašike šećera u prahu (može više)
  • 100 gr mlevenog posnog keksa
  • 50 gr mle. oraha mlevenog
  • 50 gr otopljene čokolade
  • 100 ml soka od narandže
  • može ekstrat čokolade

bb
bb / Izvor: Foto: Jelena Petrović

Preliv:

  • 100 gr čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema: 

Prosejati brašno kako i prašak za pecivo, dodati šećer, džem, keks i orasi mleveni, i ulje i sve izjednačiti. Pleh 20 x 20 cm može i veći  obložiti pek papirom pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni 30-40  minuta.  

Za to vreme spremiti kremu - fil. Umutiti sa prah šečerom  posni margarin  penasto. 

U činiju spojiti posni keks, otopljenu čokoladu sok i izmešati. 

To spojiti sa umućenim margarinom mikserom  u prelepu kremu. Ispečni biskvit  ohladiti  pa premazati sa kremom. Preliti sa otopljenom čokoladom.