Skip to main content
Borci Ramzana Kadirova

"SPREMNI SMO I ČEKAMO NAREDBU" Kadirov preporučio svoje odrede za eliminaciju ukrajinskih diverzanata kod Belgoroda (VIDEO)

Foto: Printscreen
Kadirov je podsetio da broj čečenskih boraca u bataljonima i pukovima bezbednosnih i vojnih struktura premašuje 70.000 ljudi.

Lider Čečenije, Ramzan Kadirov, izjavio je da protiv terorista koji povremeno pokušavaju da prodru u Belgorodsku oblast mogu da se izbore čečenski odredi, dodavši da čeka takvo naređenje. Prema njegovim rečima, da bi se likvidirale banditske grupe na ruskoj teritoriji, bez posledica po civile i infrastrukturu, neophodne su posebne veštine i priprema. Ne samo vojno iskustvo, nego i antiterorističko.

- Tako su obučeni čečenski borci koji već imaju iskustvo čišćenja republike od banditskog podzemlja u šumskoj i gradskoj sredini, kao i iskustvo oslobađanja gotovo četiri desetine naseljenih mesta u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, uključujući Marijupolj, gde su stupili u borbu s znatno brojnijim protivnikom - naveo je Kadirov na Telegramu.

On je podsetio da broj čečenskih boraca u bataljonima i pukovima bezbednosnih i vojnih struktura premašuje 70.000 ljudi.

- To su tri cele armije. Svi odredi su obučeni na ruskom Univerzitetu za specijalne jedinice. Opremljeni su najnovijom tehnikom, obučeni, imaju pouzdano naoružanje i spremni su da ispune svaku naredbu vrhovnog glavnokomandujućeg radi zaštite države i građana. To bi bilo odlično rešenje. Zbog toga smo spremni i čekamo naredbu - naveo je Kadirov.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd