Skip to main content
Makenzijeva ulica

BEOGRADSKI BERMUDSKI TROUGAO: Ovo je NAJOMRAŽENIJA ULICA srpske prestonice (FOTO)

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić
Mnogi Beograđani imaju negativan stav prema jednoj svojoj ulici.

Makenzijeva ulica u Beogradu, koja se prostire od Slavije do parka na Čuburi, spada među najmanje omiljene ulice stanovnika glavnog grada.

Naime, najveći broj kazni koje plaćaju Beograđani stižu iz ustanova koje su u ovoj ulici. Na malom potezu od oko 50 metara nalaze se Komunalna policija i čuveno parkiralište Parking servisa na koje takozvana pauk služba donosi vozila koja su širom grada bila nepropisno parkirana.

- Ovo ovde je kao crna rupa, beogradska varijanta Bermudskog trougla. Ovde vam je Komunalna policija koja mi je već pisala dve kazne zbog nekog šuta što nisam odmah sklonio ispred zgrade. Onamo je Parking servis, a preko puta je Apeks, firma koja je u okviru Bus plus sistema. I oni vole da kažnjavaju, čak i ako ideš samo dve stanice bez karte - žali se Dejan koji kaže da je odrastao u Makenzijevoj ulici.

EKSKLUZIVNO: Ovde će biti SAHRANJEN DIMITRIJE TUCOVIĆ (FOTO)

Međutim, nisu svi stanovnici Makenzijeve istog mišljenja. Daud tvrdi da u toj ulici živi već 50 godina i naglašava da niko nema razlog da ovaj kraj ne voli.

- Ovo je jedna od najlepših i najprometnijih ulica. Nekada se zvala Ratnih invalida, imala je i druga imena, ali nikada nije bilo da je Beograđani ne vole. Možda ih jedino nervira zbog gustog saobraćaja. Komunalni policajci rade svoj posao i brinu da nam grad funkcioniše. Isto je i sa Parking servisom. Zamislite na šta bi ličio saobraćaj kada oni ne bi sklanjali automobile bahato parkiranih vozača. Ovu ulicu možda ne voli samo onaj ko krši zakon, ali isti taj onda ne voli ni ovaj grad - ističe Daud.

VOZILI SMO AUTO-PUTEM KROZ BG U VREME NAJGOREG ŠPICA: Evo zašto je GUŽVA! (VIDEO/FOTO)

Branka takođe tvrdi da Makenzijevu ulicu neki stanovnici možda pogrešno doživljavaju kao negativnu, ali da je ustvari u pitanju veoma lep kraj Beograda.

- Ovde sam išla u školu, ovde živim ceo život, i ovaj kraj verovatno najviše volim na svetu. Razumem da neki možda ne vole Makenzijevu zbog Komunalaca ili Parking servisa, ali to su samo službe koje rade svoj posao. Jednoga dana će se one preseliti i doći će neke druge, ali Makenzijeva i Slavija ostaće najlepši delovi Beograda - zaključuje Branka.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd