Rekonstrukcija završena pre roka: Brankov most od večeras potpuno prohodan

09.02.2018. 14:13
Piše:
Srbija Danas
Brankov most / Izvor: Foto: Beograd.rs
Zamenjeno skoro 40 tona čelika

Sve saobraćajne trake na Brankovom mostu, koji je bio delimično zatvoren za saobraćaj zbog rekonstrukcije, biće prohodne od večeras u 18 časova.

Tokom protekle noći i današnjeg dana zamenjen je asfalt i postavljena saobraćajna signalizaciju kako bi "žuta traka" iz pravca Novog Beograda prema starom delu grada mogla nesmetano da se koristi.

- Svih šest saobraćajnih traka na Brankovom mostu biće prohodne za saobraćaj i to tri dana pre roka u kome smo obećali da ćemo to da uradimo - rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Brankov most / Izvor: Srbija Danas

Vesić se posebno zahvalio kompaniji "Mostogradnja" koja rekonstruiše Brankov most na "dobrom radu i brzini" i podsetio da je građanima obećao još u decembru prošle godine da će sve saobraćajne trake na Brankovom mostu biti prohodne od 12. februara.

Vesić se zahvalio građanima na strpljenju koje su pokazali proteklih šest meseci dok je trajala rekonstrukcija mosta i rekao "da sada kada se popravka bliži kraju i kada je zamenjeno skoro 40 tona čelika može građanima da kaže da je deo mosta zbog oštećenja bio nebezbedan za korišćenje i da je morao hitno da bude popravljen".

- Most je rekonstruisan i bezbedan, a završni radovi na donjem delu mosta sa reke potrajaće još neko vreme ali je najvažnije da će saobraćaj od danas neometano da funkcioniše - poručio je gradski menadžer.

 

Piše:
Srbija Danas
09.02.2018. 14:13
Pogledajte više