Skip to main content
Pijace

Ovo je za mnoge Beograđane omiljena vikend lokacija! Ako ste i vi među njima, evo kakve su cene i ponuda

Foto: Promo
Pijace su spremne za vašu vikend posetu!

Vikend je pred nama, a najlepše jutro upravo počinje odlaskom na vašu omiljenu pijacu, a mi smo istraživali ponudu  i cene u marketima i na beogradskim pijacama. 

U ovo doba godine naše pijace  poznate su po raznovrsnoj ponudi voća i povrća jer su prave riznice svežih i visokokvalitetnih namirnica. Zavirili smo u ponudu na pijaci Đeram, Kalenić, Bajloni da vidimo šta to naši poljoprivrednici nude, a šta sugrađani najviše kupuju naročito u vreme epidemije virusa korona. 

Gospođa Radmila sa pijace Bajloni kaže da naši sugrađani sve više dolaze na pijace  u nabavku svežih i zdravih namirnica te da najviše kupuju paradajz, beli luk, peršun, krastavac, kukuruz, a od voća tu su maline, kupine, borovnice.  Takođe je Radmila naznačila da zakupcima znače pregrade koje su postavile JKP „Gradaske pijace“ i da se naši sugrađani pridržavaju mera, da nose maske i da drže distancu. 

Pijaca
Foto: Profimedia

Pogledali smo malo cene i u marketima i na pijacama. Cene su slične, čak su neke namirnice jeftinije na pijacama, ali svežina namirnica se itekako razlikuje.

Cene u marketima i na pijacama su slične, pojedine namirnice su na pijacama čak i jeftinije, a kako je stav većine ljubitelja voća i povrća da je na pijacama najbolja ponuda, a da su povrće i voće najkvalitetniji i najukusniji, svako će pronaći nešto u čemu će kasnije uživati za trpezom.

Ipak su pijace – pijace, tako da povedite bolju polovinu u nedeljnu kupovinu na vašu omiljenu pijacu, jer vikend je pred nama.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd