Subota 02. dec 2023.
goran vesic

VESIĆ: Počeli radovi na drugoj fazi obnove Dečjeg kulturnog centra

Foto: Srbija Danas
Radovi na drugoj fazi obnove Dečjeg kulturnog centra počeli su ovog meseca, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić koji je istakao da bi već na proleće mogli da imamo kopletno obnovljen DKC.

- U prvoj fazi, koja je počela pošle godine, zamenili smo kopletna stakla i sve prozore na gornjem delu, na drugom spratu DKC, a urađeno je i puno stvari da se urede studija u kojima deca uče i provode vreme - rekao Vesić dodajući da je vrednost tih radova bila nešto veća od 11 miliona dinara.

Kako je precizirao, sada je početo sa izvođenjem radova na drugoj fazi u kojoj će biti zamenjena komletna stakla ka Takovskoj ulici. Prema njegovim rečima, radi se o oko osam tona stakla.

DVA DANA PRE ROKA - Vesić: Garaža u Masarikovoj biće otvorena u ponedeljak (FOTO)

Gradski menadžer navodi da će tako DKC dobiti potuno drugačiji, moderan, izgled.

- Važno je i to što će time DKC imati velikih ušteda u energiji više neće prolaziti kroz staka koja su prastara - objasnio je Vesić.

goran vesic
Foto: Srbija Danas

On je istakao da će biti završeno kompletno uređenje prizemlja, prvog sprat i dela drugog sprata.

Tako će, kaže, Dečji kulturni centar, posle dugo vremena na neki način biti renoviran.

- Posebno smo ponosni na to što smo sa kompanijom Lukoil dogovorili saradnju i što krećemo u rekonstrukciju sale - rekao je Tanjugu Vesić navodeći da će biti zamejene sve stolice, urađena nova bina.

Naredne godine 65 godina od osnivanja DKC

Navodeći da je to pokazatelj da je DKC mesto u koje grad ulaže, on je istakao da će, kasnije, u nekoj drugoj fazi, biti promenjeni i rashladni uređaji.

- Za nas je DKC važan. To je institucija koja naredne godine slavi 65 godina rada. To je mesto gde su sva deca Beograda prolazila što gledajući prestave, što kao deo nekog od programa i mislim da smo im dužni što deci sada, ali i koja će živeti u Beogradu da DKC razvijamo i da ga uređujemo - rekao je Vesić.

On je istakao da mu je drago što je grad sa partnerima uspeo da obezbedi više od 30 miliona dinara za obnovu DKC-a koja to vraća sve boljim i boljim programom od kojih je najpoznatija "Radost Evrope".

Prema njegovim rečima grad je uložio, u prvoj fazi, oko 11,5 miliona, u drugoj fazi oko 10,5 miliona i zajedno sa Lukoilom biće uloženo oko 10 miliona u obnovu sale sto je, kada se sve sabere, više od 30 miliona dinara.

- Očekujemo da, ako bude sve kako treba, celokupni radovi budu gotovi do januara, februara naredne godine. Sala bi trebalo da bude gotova do sledeće godine do februara tako da bi već na proleće mogli da imamo potpuno obnovljen Dečji kulturni centar - rekao je Vesić.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd