Petak 23. feb 2024.
Koronavirus u Srbiji

NAJSTARIJI SKORO GODINU DANA NISU VIDELI SVOJE NAJBLIŽE "Hvala predsedniku i Vladi na vakcinama!"

Foto: SD/ilustracija
Konačno možemo u posetu i nasjtarijim sugrađanima

- Predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije obezbedili su vakcinu protiv virusa korona, to za naše najstarije građane nije samo zaštita zdravlja već i sreća zbog ponovnog susreta sa najmilijima - rekao je Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite, domova za smeštaj odradlih i starih.

ULAGANJE U BUDUĆNOST – Kompanija Meridian stipendira najbolje studente

ULAGANJE U BUDUĆNOST – Kompanija Meridian stipendira najbolje studente

SUTRA SE PREKIDA VAKCINACIJA U SRBIJI: Evo šta je razlog

SUTRA SE PREKIDA VAKCINACIJA U SRBIJI: Evo šta je razlog

VIŠE NEMA DILEME! Branimir Nestorović otkrio kada možemo očekivati KRAJ EPIDEMIJE U SRBIJI

VIŠE NEMA DILEME! Branimir Nestorović otkrio kada možemo očekivati KRAJ EPIDEMIJE U SRBIJI

Kako je istakao, najstariji korisnici nisu videli uživo svoje najbliže skoro godinu dana, te je popuštanje mera u borbi protiv kovid-19 izuzetno dragoceno i znači da smo sve bliže završetku bitke protiv nevidljivog neprijatelja.

- Krizni štab je doneo odluku da ponovo možemo da organizujemo posete. Uslovi koje je neophodno ispuniti da bi se dobila dozvola za posetu su da u poslednjih 14 dana nije bilo potvrđenih slučajeva kovid-19 infekcije kod korisnika i zaposlenih, da je onaj kome se dozvoljava poseta kompletno vakcinisan, da je od poslednje doze prošlo najmanje sedam dana, kao i striktno poštovanje opštih preventivnih mera”, objasnio je on.

Milovanović ističe da je u prethodnom periodu korisnicima bilo omogućeno da putem video poziva razgovaraju sa porodicim i prijateljima.

- Morali smo da sačuvamo živote naših korisnika, zabrana poseta je nastupila i pre uvođenja vanrednog stanja, a pošto je to najrizičnija grupa ljudi od zaražavanja bilo je neophodno da preduzmemo sve što je u našoj moći kako bismo ih zaštitili, koliko god to bilo emotivno teško. Izuzetno mi je drago što sada imamo lepe vesti. Sada će bake i deke moći da vide svoje unuke, najstarijim korisnicima nedostaju njihove porodice, i ponovni susreti ugrejaće njihova srca u ovim hladnim danima - rekao je on.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd