Skip to main content
bela crkva, stefan

Dve godine nakon tragedije, progovorio brat stradalog Stefana: Sanjao sam kako me doziva i moli da mu pomognem

Foto: Srbija Danas
Jeziva ispovest malog Uroša

Kobnog 13. juna 2015. godine Uroš je s bratom Stefanom čuvao ovce i kad su pokušali da spasu jagnje koje je upalo u reku, stariji dečak se utopio. Uroš, kako kaže, iz straha nije smeo da prizna šta se dogodilo, već je rekao da su kidnapovali Stefana.

NOVI DETALJI OTMICE: Izašao na 15 minuta da učini ocu i više se nije vratio!

Policija, Žandarmerija i cela Srbija bili su na nogama, a telo je dva dana kasnije pronašao komšija.

OTAC IDENTIFIKOVAO TELO: Pronađeni leš je Stefanov!

Dve godine nakon tragedije Uroš kroz suze objašnjava da je pokušao da pomogne bratu.

– Video sam da je tri puta izronio iz vode, dodavao sam mu štap, ali nije mogao da ga uhvati. On bi mene izvukao da smo bili u obrnutoj situaciji. Ni ja ne znam da plivam i bilo me je strah da priđem bliže reci – kaže dečak pred majkom Gordanom i ocem Stevom za jedan beogradski medij, prenosi Telegraf.

plač
Foto: Profimedia/ilustracija

Na pitanje zašto je izmislio priču, odgovara da ga je obuzeo strah.

- Nisam smeo da priznam mami i tati. Morao sam nešto da smislim. Gledao sam filmove u kojima otimaju decu i palo mi je na pamet kako bih mogao tako nešto da ispričam. Međutim, sve se srušilo kad su pronašli Stefanovo telo, znao sam da ću morati sve da priznam – priča dete za koje psiholozi kažu da je natprosečno inteligentno.

Dečak negira da je namerno gurnuo brata.

– Svađali smo se oko toga ko će da čuva stoku i često smo se tukli. Zato sam se plašio da kažem da se utopio, jer znam da bi mene okrivili – priča Uroš, koji ove godine navršava treći razred.

Kaže da nije ponosan na ono što je uradio.

– Dok ga nisu pronašli, nisam mogao da spavam. Mislio sam da moram da se držim te priče, nadao sam se da ga neće pronaći. S druge strane, izgubio sam brata, Stefan mi mnogo nedostaje. Mesec dana sam ga sanjao kako me doziva, kako me moli da mu pomognem – priča jecajući dečak.

On objašnjava da je Stefan vodio računa zajedno sa ocem o porodici i o novcu, ali da je tu ulogu sada on preuzeo.

– Tata vodi glavnu reč u kući, ali ja brinem o novcu i da u kući ima sve što nam treba jer najbolje računam. Ponekad bude teško, ali snalazimo se, mlađa braća me slušaju – priča Uroš, koji ima još dvojicu mlađe braće i jednog starijeg, kao i dve starije sestre.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd