Skip to main content
Goran Džonić

"GORANE, BLED SI KAO MRTVAK" Džonić bdeo nad kovčezima Đokića cele noći, sve vreme izgovarao OVE JEZIVE REČI!

Foto: SD/Ilustracija/Facebook/Goran Džonić
Meštani izneli nove šokantne detalje

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz Moravca koji je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra oteo i brutalno ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26), cele noći bdeo je nad kovčezima žrtava kada su dan uoči sahrane tela dovezena iz kapele u kuću Đokića u Moravcu.

SVI SU SE NAJEŽILI! Džonić o porodici Đokić izgovorio ovu rečenicu, pa zaćutao

SVI SU SE NAJEŽILI! Džonić o porodici Đokić izgovorio ovu rečenicu, pa zaćutao

TOTALNI PREOKRET U DŽONIĆEVOM ISKAZU! Za jednog od osumnjičenih za UBISTVO Đokića sada tvrdi potpuno drugačiju priču!

TOTALNI PREOKRET U DŽONIĆEVOM ISKAZU! Za jednog od osumnjičenih za UBISTVO Đokića sada tvrdi potpuno drugačiju priču!

DŽONIĆ BLEFIRA? Glavnoosumnjičeni za brutalno ubistvo porodice Đokić NIJE PREPOZNAO jednog od braće Jojke

DŽONIĆ BLEFIRA? Glavnoosumnjičeni za brutalno ubistvo porodice Đokić NIJE PREPOZNAO jednog od braće Jojke

Đokić je po rečima očevidaca, koji su bili prisutni bio prilično smiren, ali "neprirodno bled" do te mere da ga je jedan komšija iz sela pitao što ima "mrtvačko bledilo". Na sve to Đokić je prisutne dodatno šokirao pitanjem: "Šta bi radili da ih neko optuži za ovakvo ubistvo, a oni to nisu učinili?"

- Te večeri kada su tela Gorana, Gordane i Lidije dovezena iz kapele, dan uoči sahrane, 6. oktobra, Džonić je bio prisutan. Kada smo otišli sveće da zapalimo, i tamo sam ga i video sa komšijama, bilo je puno naroda. On je sedeo na klupi, i ja sedoh pored njega, zapalih cigaru i rekoh mu: "Vidi bre šta se napravi, Džoniću?" Cele noći sedeo je kraj kovčega. Nikakvu reakciju nije imao, ponašao se gotovo normalno. Samo što je bio mnogo bled. Ja mu rekoh: "Dobio si mrtvačku boju neku, šta ti je? Nikad te nisam video u životu da si toliko bled, šta se dešava sa tobom?" Svi znaju ima povišen šećer, rekoh mu "idi kući meri šećer". I da ne poveruješ šta je on rekao: "Zamisli, da te napadne neko, da te optuži za ovo ubistvo, a ti to nisi učinio?" - priča za jedan komšija iz sela.

Meštani kažu da tada nikome nije palo na pamet zašto to Džonić priča, ali sada je jasno da je pravio odstupnicu. Džonić je po rečima komšija iz sela, sedeo cele noći kraj kovčega troje Đokića i otišao je kući tek pred zoru.

Meštani svedoče da je Džonić i sutradan na dan sahrane, ponavljao istu rečenicu.

- Meni je rekao: "I šta misliš, sad te tako optuže da si počinio ovakvo ubistvo, a ti nisi počinio ubistvo, šta bi radio?". Ja mu rekoh: "znam da sam čist pred Bogom, a ko je to uradio, to će da se utvrdi, mogu da me optuže koliko hoće, što da me bude strah ako nisam to učinio". Tako sam mu rekao. A on je nastavio: "ko šiša komšije, ali tu porodicu kako ćeš da pogledaš u oči". Ja sam mu ponovo rekao: "ako znam da sam čist pred Bogom i da nisam to uradio, nema šta da me bude sramota." I tako smo završili razgovor - svedoči meštanin Moravca.

Džonić je prisustvovao i opelu u kući Đokića i sahrani, ali se trudio dobro da ga objektivi fotoaparata i kamera ne uhvate. Pred prisutnima je plakao, čupao kosu i pitao se: "ko je mogao ovako nešto da učini?"

Prvo je uhapšen Goran Džonić, nakon što je u voćnjaku njegovog sina Stefana koji je bio odsutan poslom, pronađeno oko 43.000 evra koje su bile zakopane u voćnjaku, a manji deo sakriven u usisivaču u kući. Uhapšena su i dvojica njegovih sinova vatrogasac Milan i vojnik Stefan, iako su kobne večeri bili na svojim radnim mestima. U vezu sa zločinom doveo ih je sam Džonić koji je na pitanje policije da li su njegovi sinovi sposobni da urade tako nešto odgovorio: "možda i jesu".

Iskaz je posle promenio i za ubistvo optužio braću K. M. i A. M. iz Moravca poznate po nadimku Jojke. On je jednog od braće označio kao direktnog izvršioca, drugog kao pomagača, a njihovog prijatelja D. P. iz susednog sela koji živi u inostranstvu, kao saučesnika, iako do sada svi utvrđeni materijalni dokazi, sa zločinom povezuju jedino Džonića.

Džonićev DNK nađen je na novcu i vreći koja je pronađena zakopana u voćnjaku iza kuće njegovog sina u Moravcu, u korenu stabla šljive. U njegovom stanu u Aleksincu pronađen je pištolj za koji je balističkim veštačenjem potvrđeno da je iz njega počinjeno ubistvo.

Osim toga, na dan nestanka Đokića, 26. septembra, Džonić je snimljen kako na pumpi u Žitkovcu sipa gorivo u kantu. Istog dana je bio u Tešici, blizu mesta gde je kasnije, 2. oktobra, nađen zapaljen "pasat". U Moravac iz Tešice ga je tog dana dovezao komšija kojem je rekao da mu je motor kod majstora, dok je majstor kasnije potvrdio da je motor bio kod njega na popravci ali u avgustu pa se sumnja da je toga dana, na mestu gde će biti zapaljen pasat, sakrio skuter. U noći ubistva Džonićev skuter je snimljen u Tešici kako se vraća ka Moravcu.

Stefanov i Milanov alibi potvrđen

U Višem javnom tužilaštvu počelo je saslušanje svedoka. Prvih pet Stefanovih kolega posvedočilo je da je u noći ubistva bio u kasarni u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Medveđe i da objekat nikako nije mogao da napusti, a da neko ne primeti.

Saslušane su i Milanove kolege iz vatrogasne jedinice u Aleksincu, i oni su potvrdili da je Milan kobne večeri bio u smeni na poslu.

 

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd