Skip to main content
Brajan Volš

KLUPKO SE ODMOTAVA: Šok detalj sa suđenja otkriva POZADINU ubistva Ane Volš - evo koja je bila "uloga" Brajanove majke

Foto: Tanjug/AP Photo
Misterija traje.

Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane Volš, sumnjao je da ga ona vara, ali je njegova majka Dajana Volš, unajmila privatnog detektiva da uhodi snaju sa kojom se nije slagala. Čini se da je u životu Brajana Volša majka bila važnija figura od supruge sa kojom je imao troje dece, te se postavlja pitanje, da li ona imala ikakva saznanja o ubistvu Beograđanke za koje se sumnjiči njen sin. 

ŠOK U SUDNICI! Isplivali najnoviji detalji - Brajan je zbog OVOGA ubio Anu Volš?! (VIDEO)

ŠOK U SUDNICI! Isplivali najnoviji detalji - Brajan je zbog OVOGA ubio Anu Volš?! (VIDEO)

JEZIVO PRVO JUTRO ANINOG NESTANKA Bebisiterka otkrila ŠOK detalje - ono što je Brajan radio ledi krv u žilama (FOTO)

JEZIVO PRVO JUTRO ANINOG NESTANKA Bebisiterka otkrila ŠOK detalje - ono što je Brajan radio ledi krv u žilama (FOTO)

ON JE ANU VOLŠ POSLEDNJI VIDEO ŽIVU! Otkriveni svi detalji KOBNOG DANA, evo šta je Brajan sve radio NAKON ZLOČINA

ON JE ANU VOLŠ POSLEDNJI VIDEO ŽIVU! Otkriveni svi detalji KOBNOG DANA, evo šta je Brajan sve radio NAKON ZLOČINA

Na početku suđenja Brajanu Volšu, optuženom za ubistvo supruge Ane Volš, rođene Beograđanke i majke troje dece, u novogodišnjoj noći u njihovom domu u Kohasetu kraj Bostona, ispostavilo se da je uloga njegove majke, Dajane, mnogo veća u celoj priči, nego što se u početku činilo. U kom god pravcu da krene priča o životu Brajana Volša, pa i nestanku i ubistvu Ane Volš, pojavljuje se Dajana i čini se da je Brajan bio pravi "mamin sin".

Pitanje je i ko je bio važniji u njegovom životu i imao veći uticaj na njega, supruga Ana ili majka Dajana.

Iako su životi Dajane i njene snaje Ane Volš, bili u mnogim stvarima slični, u javnost je isplivalo da se svekrva i snaja nisu baš najbolje slagale i da Dajana nije htela da prihvati Anu u životu njenog sina Brajana, iako su imali troje dece. Obe su bile imigrantkinje u Americi i na neki način su ostvarile američki san. Dajana je poreklom iz Irana, udala se za dobrostojećeg doktora iz ugledne porodice Tomasa Volša. Ana je bila rođena Beograđanka, koja je svoju sreću takođe potražila u SAD, a Brajan Volš joj je bio drugi suprug.

Ipak, za razliku od Dajane, koja je bila pre svega domaćica, Ana je počela da pravi ozbiljnu karijeru u poslovima s nekretninama, postala je visoki rukovodilac u kompaniji koja se bavi prometom nekretnina u Vašingtonu, pa je dosta odsustvovala od kuće, jer je živela na relaciji Boston - Vašington. O troje dece brinuli su otac Brajan, koji je u to vreme nosio nanogicu zbog prevare sa slikama Endija Vorhola, bejbisiterka i baba Dajana. Čini se da je Anino odsustvovanje i građenje karijere itekako uznemirilo majku i sina, jer je Ana počela da se "otima kontroli".

Od početka istrage postalo je jasno da je uloga Dajane Volš bila značajna, jer se ona često pominje, a na početku suđenja je isplivao novi detalj. Brajan je sumjao da ga Ana vara se nekim od kolega sa posla, printskrinovao je čoveka u kog je sumnjao, a njegova majka Dajana, otišla je korak dalje - unajmila je privatnog detektiva koji je trebalo da uhodi Anu. Na suđenje nije pojašnjeno šta je tačno privatni detektiv saznao, video i eventualno snimio, ali u svakom slučaju jasno se vidi da su majka i sin radili zajedno.

Brajan Volš
Foto: Youtube/Printscreen /WCVB Channel 5 Boston

Dajana Volš se pojavila i u Brajanovoj priči iz kritičnih dana, od novogodišnje noći do prijave nestanka. Volš je viđen u blizini kuće svoje majke, a policija je tokom istrage pretraživala i kontejnere upravo oko njene kuće.

Takođe, Dajana je viđena i ispred kuće Brajana i Ane u Kohasetu, varošici u blizini Bostona. Inače, i tu kuća u kojoj su živeli Ana i Brajan i njihovo troje dece, iznajmila je zapravo Dajana, jer Brajan nije mogao, zbog sukoba sa zakonom da iznajmi kuću na svoje ime. I u Brajanovoj priči, koja je bila toliko puna rupa, da ga je policija zbog nje uhapsila zbog ometanja istrage i ometanja pravde, izjavio je da je išao do Dajanine kuće i da je zalutao pri povratku i tako pokušao da popuni praznine u svom kretanju kritičnih dana.

Postoji još jedan momenat u odnosu majke i sina koji objašnjava zašto je veza Dajane i Brajana bila "drugačija" i "posebna".

Naime, Dajanin rođeni brat, za koga je bila izuzetno vezana, Reza, stradao je u saobraćajnoj nesreći kada se njena porodica iz Irana preselila u SAD. Zato je, u znak sećanja na brata, njegovo ime dala sinu i puno njegovo ime je Brajan Reza Volš.

Ali, dok je majka bila previše zaštitnički nastrojena, Brajanov otac Tomas je, čini se, bio razočaran sinom. Roditelji su se razveli, a Brajan je u potpunosti postao mamin sin. Brajan je voleo da troši novac, ali nije znao da ga zarađuje.

Čak je i Ani poklonio skupocen automobil za Dan zaljubljenih. Zbog svojih navika, Brajan je došao u sukob ne samo sa zakonom nego i sa ocem, koga je prevario za poveću sumu novca. Zbog toga ga je otac Tomas, razbaštinio – izbacio iz testamenta. Ipak, kada je umro, Brajan je upao u njegovu kuću i odneo neke skupocene slike, koje je preprodao. Takođe je uništio i testament, čiji je primerak pronašao u kući.

Ono što nije znao je da to nije jedini primerak testamenta.

Protiv Brajana Volša su advokat njegovog pokojnog oca i rođak koji je trebalo da bude izvršitelj testamenta, pokrenuli sudski postupak i njemu se sudi i za to krivično delo. Uz prethodnu presudu za prevaru Brajanov sunovrat bio je očigledan, ali je sve vreme imao podršku majke Dajane, šta god je uradio. Ostaje samo pitanje da li je i koliko Dajana znala šta se dogodilo kobne noći u kući Volšovih i da li je pomagala sinu i u tom nedelu.

Brajan Volš
Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

Podsetimo, Ana Volš poslednji put je viđena u novogodišnjoj noći, gde ju je video porodični prijatelj koji je sa njima dočekao Novu 2023. godinu. Njen nestanak prijavljen je 4. januara, a prijavio ga je poslodavac, Brajan je to učinio istog dana nakon što ga je poslodavac Beograđanke pozvao i pitao za Anu. Brajan je dao izjavu policiji gde je naveo da je Ana otišla na aerodrom u Bostonu, gde je navodno imala let za Vašington, 1. januara, ali je ustanovljeno da se nije pojavila na aerodromu.

Posle hapšenja Brajana Volša pretražen je podrum njegove kuće, a u podrumu su otkriveni tragovi krvi i slomljen i krvav nož. Istraga je proširena, na deponiji su pronađeni novi tragovi, krvava testera, zaštitna odela, delovi Aninog nakita, njena dokumenta i tašnica. Ustanovljeno je i da je Brajan Volš kupio veliku količinu sredstava za čišćenje, a njegova Gugl pretraga bila je posebno jeziva, jer je ustanovljeno da je koristio fraze o tome kako se najbolje osloboditi ljudskog tela, kako raskomadati ljudsko telo, kada počinje da se oseća miris tela i slično.

Brajanu Volšu se na teret staljaju tri krivična dela, ubistvo Ane Volš, ometanje istrage i nezakonito odlaganje ljudskog tela.

Vremenska prognoza
Fog
17 Beograd