Četvrtak 22. feb 2024.
Dijana Hrkalović

Odloženo suđenje Dijani Hrkalović

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević
U Specijalnom sudu u Beogradu je odloženo suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović. Suđenje je odloženo zbog izostanka njenog branioca. Sa njom su na optuženičkoj klupi još dvojica bivših policajaca.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 22. decembar odloženo suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, povodom optužbi da je korišćenjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

TRPELA NASILJE I POROČAN ŽIVOT, PA UBILA SUPRUGA Počinje ponovno suđenje ženi iz Surčina Sud

TRPELA NASILJE I POROČAN ŽIVOT, PA UBILA SUPRUGA Počinje ponovno suđenje ženi iz Surčina

Uhapšen Srbin sa interpolove poternice! Klupko počelo da se odmotava kada su ga doveli u stanicuPolicija

Uhapšen Srbin sa interpolove poternice! Klupko počelo da se odmotava kada su ga doveli u stanicu

NOVE VARNICE OKO SLUČAJA RIBNIKAR: Grupa roditelja okupila se i protestuje ispred škole, traže samo jednoFoto: Srbijadanas,PRINTSCREEN DRUSTVENE MREZE

NOVE VARNICE OKO SLUČAJA RIBNIKAR: Grupa roditelja okupila se i protestuje ispred škole, traže samo jedno

Sa njom su na optuženičkoj klupi još dvojica bivših policajaca.  

Suđenje je odloženo zbog izostanka branioca Hrakalovićeve, koji je ranije obavestio sud da je sprečen da prisustvuje. 

Optužena Hrkalović, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić i drugooptuženi bivši načelnik za specijalne istražne metode Dejan Milenković su negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Hrkalović je ranije negirala da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30. januara 2017. godine u centru Beograda.

Ona je takođe negirala navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu odbradu kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićeva se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.  

Za Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine zatvora.     

Pored gore navedenog, Hrkalovićeva se tereti da je 2018. godine naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi", među kojima je sedam teških ubistava.  

Dijana Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd