Skip to main content
porodica Djokić

DANAS SVEDOČI ČOVEK KOJI JE NAPRAVIO PRIGUŠIVAČ: Džonić u velikom problemu, krug oko njega se sve više zatvara

Foto: SD/ilustracija/Profimedia/YoutubePrintscreen/Novosti
Šta li će reći svedok?

Nakon što su kolege iz Vojske Srbije pre nekoliko dana posvedočile da je Stefan DŽonić, mlađi sin Gorana DŽonića, prvoosumnjičenog za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, u noći kada se dogodio zločin bio na poslu, isto su juče izjavila i petorica kolega njegovog drugog sina Milana.

PRETUČEN MLADIĆ (35) NA NOVOM BEOGRADU: Prevezen u KBC Zemun sa teškim povredama

PRETUČEN MLADIĆ (35) NA NOVOM BEOGRADU: Prevezen u KBC Zemun sa teškim povredama

"GORANE, BLED SI KAO MRTVAK" Džonić bdeo nad kovčezima Đokića cele noći, sve vreme izgovarao OVE JEZIVE REČI!

"GORANE, BLED SI KAO MRTVAK" Džonić bdeo nad kovčezima Đokića cele noći, sve vreme izgovarao OVE JEZIVE REČI!

SUSPENDOVANI POLICAJCI IZ NOVOG PAZARA: Sumnja se da su BRUTALNO prebili čoveka tokom hapšenja - mladića morali da OPERIŠU

SUSPENDOVANI POLICAJCI IZ NOVOG PAZARA: Sumnja se da su BRUTALNO prebili čoveka tokom hapšenja - mladića morali da OPERIŠU

Oni su u Višem tužilaštvu u Nišu potvrdili da je mlađi Džonićev sin te večeri bio na radnom mestu u vatrogasnoj jedinici u Nišu. Time je potvrđen alibi za obojicu braće Džonić, koji obara navodne optužbe njihovog oca da su kobne noći učestvovali u zločinu.

Da sa ubistvom nemaju veze ni braća Kostadin i Konstantin Milošević iz Moravca zvanih Jojke, koje je, uz svoje sinove, Džonić takođe označio kao saizvršioce, ubeđene su i majka i supruga jednog od njih. One su juče izjavile u tužilaštvu da su njih dvojica u vreme ubistva bila kod kuće.

braća Džonić
Foto: Facebook/Printscreen

Majka braće Milošević Milijana Đorđević je u obraćanju novinarima naglasila da je duboko uverena u nevinost svojih sinova i istakla da za te njene navode postoje i materijalni dokazi.

- Govorila sam istinu, a to je da su moji sinovi pošteni i nevini u svemu ovome. Oni su dobri momci. Očekujem da se njihova nevinost dokaže. Ukaljana je čast dveju porodica - Milošević i Đorđević - rekla je ona.

Kako kaže Andrija Magdelinić, advokat braće Milošević, osumnjičenih za učešće u ubistvu tročlane porodice, oni imaju alibi koji je čvrst dokaz da nemaju veze sa delom koje im se stavlja na teret.

- Zaključak odbrane je da su iskazi svedoka dokazali nevinost braće Milošević - kaže on.

Danas bi trebalo da svedoči čovek koji je Džoniću napravio prigušivač za pištolj "bereta", kojim je on, kako se sumnja, usmrtio Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, kao i 20-godišnji N. M. koji je vozio prvoosumnjičenog dan pre ubistva. Nakon njih, ponovo će biti ispitan i Goran Džonić. Advokat Magdelinić ne veruje da će njegov novi iskaz bilo šta promeniti, budući da se ni prvi put nije pokazalo da je govorio istinu.

- Očekujemo da se svedočenje nastavi kao i do sada, u korist naših branjenika. Na redu je i saslušanje pojedinih meštana Moravca - rekao je Magdelinić.

Porodica Đokić ubijena je 27. septembra u ataru sela Moravac. Njihova tela, kao i zapaljen automobil, pronađeni su pet dana kasnije. Goran Džonić je kao glavni osumnjičeni za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića i njegove porodice uhapšen 21. oktobra, nakon što ga je nekoliko dana ranije prijavio čovek koji mu je pre nekoliko meseci napravio prigušivač za "beretu", kojom je počinjen zločin i kome je dugovao veliki novac.

Nije prepoznao Jojke u policiji

Osumnjičeni Goran Džonić juče u policijskoj stanici Palilula u Nišu navodno nije prepoznao braću Jojke iz Moravca, koju je označio kao saizvršioce. On je trebalo da prepozna tri osobe, Kostadina i Konstantina Miloševića, kao i njihovog prijatelja D. P., za kojeg je tvrdio da je braću vozio u noći ubistva. Međutim, kako saznajemo, on jednog Miloševiće uopšte nije prepoznao, dok drugog jeste, ali ga nije povezao sa iskazom koji je ranije dao, te se ne uklapa u radnje koje je Džonić ispričao da je ovaj navodno uradio.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd