Skip to main content
Kovid redar

"PRETIO JE DA ĆE OTIĆI PO PIŠTOLJ" Gosti kafića brutalno pretukli Kovid redara, pa kuvarici polomili prste

Foto: Facebook/Printscreen
Zrenjaninska policija uhapsila je Ž. S. (56) i njegovog sina M. S. (31) zbog sumnje da su u subotu, 27. novembra, u restoranu kod Velike pijace u gradu na Begeju nakon svađe, fizički nasrnuli i pretukli konobara Veljka Žegarca (19), a zatim i kuvaricu i njenog supruga.

Nakon što ga je majka Ivana, u subotu tokom noći, odvezla u Urgentni centar, Žegarac je u zrenjaninskoj bolnici proveo pet dana i danas je pušten, uz otpusnu listu, u kojoj su navedene brojne teške telesne povrede.

- Mnogo sam bolje, ali još osećam posledice sramnog prebijanja od dvojice Zrenjaninaca, kojima ništa u životu nisam skrivio - kaže Veljko, u porodičnoj kući u selu Klek, kod Zrenjanina, gde živi sa majkom, očuhom, babom i dedom, i mlađim bratom i sestrom.

SASTAVI PREDIZBORNI TIKET - Više od 300 najvećih kvota čeka vas u Meridianu

SASTAVI PREDIZBORNI TIKET - Više od 300 najvećih kvota čeka vas u Meridianu

OVO JE DUŠANKA KOJA JE NOŽEM IZBOLA KOMŠIJE: Jednom od njih napravila sačekušu, pa ga ubola u rebro (FOTO)

OVO JE DUŠANKA KOJA JE NOŽEM IZBOLA KOMŠIJE: Jednom od njih napravila sačekušu, pa ga ubola u rebro (FOTO)

NAPAD NA VOZAČE GSP U BEOGRADU: Huligani im naneli povrede - intervenisala Hitna pomoć

NAPAD NA VOZAČE GSP U BEOGRADU: Huligani im naneli povrede - intervenisala Hitna pomoć

Uz napomenu da nije imao ulogu kovid-redara, kako su preneli neki mediji, Veljko ističe da je samo radio kao konobar u restoranu i usluživao pedesetak gostiju koji su bili na proslavi prvog rođendana i imali ugovorenu proslavu i muziku, do 20 časova, s obzirom na to da je većina pozvanih bila bez kovid-propusnica.

- Najljubaznije sam prišao Ž. S. i upozorio ih da je vreme za slavlje isteklo, ali me je zamolio da čuju još dve pesme, Kada je i to prošlo, vidno pod uticajem alkohola, uhvatio me je za vrat i počeo da me davi - priseća se nemilih scena Veljko i dodaje da je u kafani tada nastao opšti haos.

Žegarac kaže da se nije znalo ko koga udara u tuči, a kako je saznao kasnije, tu je bilo odranije nekih neraščišćenih računa između porodice koja je slavila detetu prvi rođendan i nekog od gostiju.

- Iskoristio sam metež i pobegao u kuhinju, ali je jurio za mnom uz vređanje i pogrdne reči. Uspeo je da razvali vrata i kuvarici, koja je stala u moju zaštitu, polomio je tri prsta, a njenog supruga je žestokim udarcima oborio na pod - nastavlja priču Veljko, koji je nakon zadobijenog udarca nogom u glavu nakratko ostao bez svesti.

Kada se povratio, kako kaže, Ž. S. ga je podigao, a njegov sin nastavio da udara, uz pretnje i psovke.

- Pretio je da će otići po pištolj i ubiti mene i moju porodicu i zbog toga, kao i zbog svega što su mi uradili ću ih tužiti - nastavlja Veljko, ističući da mu je očuh pre samo desetak dana doživeo infarkt i da sve ovo teško podnosi.

Kako kaže, zanimljivo da se policije uopšte nije pojavila u restoranu, iako je u jednom trenutku opšte agonije uspeo da vidi rotaciona svetla, a istražitelji su se pravdali da nisu uspeli da lociraju restoran.

- U međuvremenu, došao je vlasnik restorana, uspeo sam da izvučem živu glavu, ni kriv ni dužan, i kući sam došao sav krvav - dodaje Veljko.

ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST

Svi u Veljkovoj porodici, i te kako su zabrinuti za bezbednost, s obzirom na upućene pretnje smrću, a majka Ivana kaže da će tužiti nasilnike, koji su joj bezdušno pretukli sina, i to po više osnova.

- To što su bili pijani i što je proslava bila njihova, ništa ne opravdava, a ja imam svedoke da sam ih najljubaznije zamolio da okončaju zabavu - kaže na kraju Veljko, uz napomenu da ga poslodavac i vlasnik restorana svakodnevno zove i posećuje.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd