Utorak 19. mar 2024.
Marko Milićev

SLUČAJ KANTRIMEN NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Marko Milićev odbija slobodu?

Foto: MUP
Luka Jovanović usmrćen automobilom na Brankovom mostu 2014. godine

Marko Milićev, koji je u julu 2014. godine "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, mogao bi da izađe iz zatvora ali neće. Milićev je, naime, već odslužio dve trećine kazne, pa ima pravo da traži uslovni otpust, ali je odlučio da odsluži svih 4,5 godina robije.

Markov advokat Dejan Ćasić potvrdio je da je Milićev od septembra, nakon tri godine u zatvoru, ima pravoda traži od suda da izađe na uslovnu slobodu jer je odslužio dve trećine kazne.

- Ima pravo, ali neće, niti će! Tako je sam odlučio -  kratako je rekao Ćasić, ne želećo da komentariše da li je u pitanju Markova savest ili nešto drugo.

ISPOVEST OCA LUKE JOVANOVIĆA: Na ovo pitanje Bojan od tuge nije mogao da odgovori!

kantrimen
Foto: Youtube Printscreen

Na ovu vest, Lukin otac je ostao u šoku, ne može da poveruje da je Milićev to tražio. U celoj situaciji, on ne odbacuje mogućnost da je Milićev od nekog dobio "preporuku" da u ovom trenutku ne traži da izađe iz zatvora.

Kako je rekao, njemu kao ocu je veoma bitno samo da sazna istinu o tome šta se desilo te kobne noći. Ali, smatra da se istina nikad neće saznati, a ako se sazna, to će biti slučajno.

Podsetimo, nesreća se desila na Brankovom mostu 25. jula 2014. godine kad se Luka Jovanović vraćao kući sa prijateljima. Pošto im se na mostu pokvarila lada, izašli su da je poguraju. Tada je naišao kantrimen kojim je upravljao Milićev, koji je posle pobegao. Dan kasnije Luka je preminuo u Urgentnom centru, a Milićev je napustio Srbiju i stigao čak do Kine. Tamo je lociran, pa je izručen u septembru Srbiji, od kad je iza rešetaka.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd