Sreda 21. feb 2024.
hitna pomoć, policija

UBIJENI VATERPOLISTA POZNAVAO SVOJE UBICE: Pominju se dva moguća motiva kobnog sukoba

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
U akciji hapšenja učestvovale su policijske uprave u Subotici, Somboru i Žandarmerija, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

Subotičani (35), (25) uhapšeni su juče na teritoriji somborske opšine zbog sumnje da su pre mese i po dana u Subotici ubili vaterpolistu (21).

DRAMA U SANDŽAKU! Na mejl osnovne škole u Novom Pazaru stigla dojava o bombi - Na terenu pripadnici policije, vatrogasaca i Hitne pomoćipolicija

DRAMA U SANDŽAKU! Na mejl osnovne škole u Novom Pazaru stigla dojava o bombi - Na terenu pripadnici policije, vatrogasaca i Hitne pomoći

OVO JE OSUMNJIČENI ZA MONSTRUOZNO UBISTVO KOD NEGOTINA: Brat ubijenog otkriva šokantne detalje sukoba! (FOTO)osumnjiceni i zrtva

OVO JE OSUMNJIČENI ZA MONSTRUOZNO UBISTVO KOD NEGOTINA: Brat ubijenog otkriva šokantne detalje sukoba! (FOTO)

DOMAR I VOZAČ PRIZNALI KRIVICU Policija sprovodi istragu, Evo šta je sve ukradeno iz Doma zdravlja u Brusupolicija

DOMAR I VOZAČ PRIZNALI KRIVICU Policija sprovodi istragu, Evo šta je sve ukradeno iz Doma zdravlja u Brusu

- Sumnja se da su oni, sredinom oktobra, u blizini jedne benzinske pumpe, hicima iz vatrenog oružja pucali na dvadesetjednogodišnjeg sugrađanina i usmrtili ga - navodi se u saopšenju MUP.

Oni se terete, da podsetimo, da su 15. oktobra ove godine na benzijskoj pumpi na palićkom putu u Subotici, nakon verbalne rasprave i tuče između žrtve i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge, zapucali i usmrtili mladog vaterpolistu.

Poznanici ubijenog mladića kažu da ga znaju kao talentovanog sportistu i druželjubivog momka.

- On je bio krupan momak, još je i bio i vaterpolista i to jako perspektivan. Možda neko zato i može da protumači da je on problem, ali naprotiv. On nikada nije taj koji će izazvati, može samo da odreaguje ako njega neko prvi napadne, a sad su napali njegovog brata - kaže jedan poznanik i dodaje:

- Razni su motivi u opticaju, nadamo se da će istraga pokazati šta se zaista desilo kobne večeri.

Kako se saznaje, obojica uhapšenih mladića poznati su u svom gradu kao problematični, a jedan od njih je i proveo pet godina u maloletničkom zatvor zbog ubistva. On je, naime, 2017. godine osuđen zbog ubistva muškarca (55) sa još trojicom saučesnika.

- On je napadnut, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine u Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je bio prebačen na urgenti prijem Opšte bolnice u Subotici, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku za život - kaže sagovornik.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

Prema rečima našeg izvora, osumnjičeni je jedno vreme trenirao vaterpolo sa ubijenim, a ubijeni mladić dobro je poznavao i drugog osumnjičenog.

- On je igrao dugo za lokalni vaterpolo klub, a osumnjičeni (25) se takođe u jednom momentu priključio treninzima. Svi su se dobro poznavali sa ubijenim, a naročito drugi osumnjičeni (35) - otkriva izvor i objašnjava:

- On je poreklom iz Crne Gore, a njegov stariji brat, koji trenutno služi zatvorsku kaznu, je držao kafić u okviru Sportsko-rekreativnog centra u čijem sklopu se nalazi i bazen na kom su momci trenirali vaterpolo. On je tamo godinama radio kao konobar i tako je poznavao ubijenog.

Prema rečima našeg izvora, muškarac (35) je u gradu poznat kao probisvet.

- Još se sa sigurnošću ne zna šta je motiv zločina. Gradom su kružile dve verzije. Prema jednoj ubijeni ubijeni mladić je kobne večeri branio svog brata od napadača, a prema drugoj u pitanju su njegovi neraščišćeni računi sa osumnjičenima od ranije - podseća izvor.

Kamere su snimile napad i dvojicu osumnjičenih, a na snimku se vidi grupa mladića, odnosno žrtva i njegovi napadači, kako se fizički obračunavaju.

- Vidi se kako on braneći brata i sebe obara napadača na pod, ali u tom trenutku izlazi drugi mladić iz automobila, najverovatnije sa oružjem u rukama - kaže naš izvor.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd