Skip to main content
Uroš Pašajlić

"NEMA TIH PARA" Otac iz pakla u velikim problemima - advokati saglasni u vezi jedne stvari

Foto: Shutterstock Facebook Printscreen Urosh MX
O stravičnom zlostavljanju deteta na Zvezdari, oglasili su se Borivoje Borović i Toma Fila.

Iako je u dugogodišnjoj karijeri branio mnoge kriminalce i okorele ubice, Borović je kategoričan da se ne bi prihvatio odbrane "oca iz pakla", koji je svoju osmogodišnju ćerkicu godinama držao zatočenu u kadi iznajmljenog stana u beogradskom naselju Mirijevo.

DRUGOVI OTKRILI POZADINU TRAGEDIJE U KAČAREVU? Pokušali da mu pomognu, ali nije mu bilo spasa

DRUGOVI OTKRILI POZADINU TRAGEDIJE U KAČAREVU? Pokušali da mu pomognu, ali nije mu bilo spasa

MUK U KAČAREVU NAKON ŠTO JE DEČAK IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Majka saznala za tragediju na najgori mogući način

MUK U KAČAREVU NAKON ŠTO JE DEČAK IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Majka saznala za tragediju na najgori mogući način

HAVARIJA U BEOGRADU! Velika gužva i ZASTOJ u ovom delu grada zbog LANČANOG udesa

HAVARIJA U BEOGRADU! Velika gužva i ZASTOJ u ovom delu grada zbog LANČANOG udesa

- U ovom slučaju postoji toliko odsustvo moralnosti i velika doza svireposti da je to potpuno nepodnošljivo! Sve najgore osobine nalaze se u tom čoveku, a ne deluje mi da je u ovom slučaju u pitanju duševno bolesna osoba. U ovom slučaju se teško može baviti pravom, osim nekim socijalnim kategorijama, a to je van mog interesovanja - kaže Borović za Informer.

Ni advokat Toma Fila, iza kojeg je 60 godina bavljenja advokaturom ne bi pristao da zastupa oca monstruma.

- Ne bih ga branio jer je odvratno to što je uradio! Ja sam osetljiv po pitanju dece, roditelja... Ali, ako bi Advokatska komora odlučila po redosledu da ga branim po službenoj dužnosti, ja bih ga branio. Ali bih ga branio punom svešću i zalaganjem za njegovu dobrobit. Ali da me neko angažuje da ga branim, nikako! Ni finansijski, ni po ubeđenju - istakao je advokat Fila.

On objašnjava da je obaveza advokata da brani klijenta.

Zlostavljanje devojčice sa Zvezdare
Foto: PINK.RS/Shutterstock/Facebook Printscreen/Urosh MX

- Mi ne branimo čoveka već krivično delo. U svojoj praksi samo sam dva puta odbio da branim. Jedan slučaj je bio u Podgorici kada je muškarac ubio i zapalio šestogodinju devojčicu i čoveka koji je silovao svoju majku - naglašava Fila. 

Stravičan slučaj koji se u Srbiji ne pamti otkriven je 24. marta ove godine kada je žena (47) došla u policiju i prijavila partnera nasilnika. On ju je pet dana ranije pretukao. Nesrećna žena policiji je rekla i da u stanu drži svoju omogodišnju ćerku zatvorenu u kupatilu.

- Devojčica je živela sama u tom stanu, a on je ponekad dolazio i obilazio. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Dodao je da je žena (47) ispričala policiji da on drži dete u stanu koji povremeno obilazi.

- Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima ćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi - rekao nam je sagovornik.

Sve vesti o zlostavljanju devojčice sa Zvezdare možete pročitati OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd