Sreda 21. feb 2024.
velja nevolja

BELIVUKOV SESTRIĆ SASLUŠAN - NASTAO HAOS ZBOG IZJAVE: Reči optuženog koji je nasmrt izbo svog druga izazvale lavinu komentara

Foto: Profimedia
Prethodno ročište je bilo odloženo jer se okrivljeni Ibrahimović izjasnio da se oseća psihički loše i da nije u mogućnosti da govori pred sudijom.

Suđenje Damiru Ibrahimoviću, sestriću Veljka Belivuka, optuženom da je 14. januara ove godine ubio najboljeg druga Ivana Trifunovića, održano je danas pred Višim sudom u Beogradu. Ibrahimović je u odbrani koju je izneo negirao zločin.

RAZBOJNIK UPAO U APOTEKU, VREĐAO RADNICU I POBEGAO POLICIJI: Nasilničko ponašanje kakvo se ne pamti, evo šta je ukrao

RAZBOJNIK UPAO U APOTEKU, VREĐAO RADNICU I POBEGAO POLICIJI: Nasilničko ponašanje kakvo se ne pamti, evo šta je ukrao

ZLOČIN KOJI JE SRBIJU OSTAVILO U ŠOKU! Optužen za ubistvo: Majku izudarao sekirom u Bačkoj Palanci

ZLOČIN KOJI JE SRBIJU OSTAVILO U ŠOKU! Optužen za ubistvo: Majku izudarao sekirom u Bačkoj Palanci

MARIĆ ŠOKIRAO U PROGRAMU UŽIVO! "Bio sam besan na Zorana Marjanovića", a onda je pomenuo poznatog beogradskog biznismena

MARIĆ ŠOKIRAO U PROGRAMU UŽIVO! "Bio sam besan na Zorana Marjanovića", a onda je pomenuo poznatog beogradskog biznismena

Podsetimo, prethodno ročište je bilo odloženo jer se okrivljeni Ibrahimović izjasnio da se oseća psihički loše i da nije u mogućnosti da govori pred sudijom. Danas je došao sa pripremljenom odbranom, ali je naglasio da, po savetu svog advokata, u ovom delu postupka ne želi da odgovara na pitanja advokata oštećenih, tužilaštva niti suda.

- Nisam izvršio delo i ne znam kako se desilo - započeo je odbranu optuženi, a onda se osvrnuo na odnos sa ubijenim Trifunovićem govoreći za njega da je imao problem sa porocima.

- Poznajem ga 10 godina, uvek smo bili dobri, bio je dobre naravi, ali je voleo da se kocka i pije - rekao je.

Njegove reči izazvale su negodovanje u sudnici.

- I oca oštećenog poznajem i sa njim sam bio dobar i pomagao mu kada je imao problema sa sinom - nastavio je Ibrahimović sve vreme nazivajuću ubijenog druga "oštećenim".

Detaljno je opisao kako su on i Ivan proveli poslednji dan Ivanovog života.

Velja Nevolja
Foto: Profimedia

- Našli smo se u 10 ujutru, išli smo u jedan kafić u tržnom centru "Piramida", sačekali smo ostale drugare i otišli u stan da sve pripremimo za doček Srpske nove godine - detaljno je potom opisao sate u kojima su organizovali sve što je bilo potrebno ga doček, a onda je govorio kako je samo veče izgledalo:

"Do 22 časa su svi več došli, sve je bilo super, jeli smo, pili, družili se."

Prema onome što je rekao, Ivan ga je posle ponoći pitao da ga odveze kući jer ujutru radi.

- Odvezao sam ga do zgrade, a ja sam otišao sa jednom devojkom na Savski kej - izjavio je.

O tome kako se našao na mestu zločina rekao je da se to desilo kada se vraćao kući nakon nekog vremena koje nije mogao da precizira.

- Prilazio sam zgradi, prozor od automobila mi je bio otvoren jer sam bio pijan, na udaljenosti od 40 metara sam video osobe, prepoznao sam glas oštećenog, govorio je "Napada me, napada me", i krenuo sam prema njemu - rekao je on.

Prema negovim rečima, kada je prišao Ivan mu je rekao, "on me juri", a onda se vratio ka osobi sa kojom se prethodno sukobio.

- Rekao sam mu da stane, ali je on nastavio u pravcu te osobe. Posle 10 metara je pao, video sam da je krvav, prišao sam da ga podignem, govorio sam mu da izdrži - rekao je i dodao da je u tom trenutku naišao Ivanov otac Dragiša i da su ga zajedno odvezli u Urgentni centar.

Iznošenje odbrane je završio ističući da nije u večeri ubistva imao nož kod sebe. - Nisam imao nož, nož nikad ne nosim sa sobom - rekao.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd