Utorak 05. dec 2023.
Protest Albanaca u Skoplju nakon presude u slučaju Mostrumi (2014)

Albanci angažovali NOVOG OPASNOG LOBISTU koji je oduvek MRZEO Srbe i Gadafija!

Foto: Profimedia/ilustracija
Zovu ga "mag rata"

Bivši diplomatski savetnik francuskog predsednika Nikole Sarkozija, Žan-David Levit, biće glavni lobista Prištine u narednom periodu, koji će se zalagati za prijem "Kosova" u međunarodne organizacije, uključujući i UN.

Reč je o članu direktorijuma veoma uticajne lobističke organizacije "ESL i Netvork" sa sedištem u Parizu i Briselu, koju karakteriše velika diskrecija u radu.

Nikola Sarkozi
Nikola Sarkozi
Foto: Profimedia

Levit je čovek koji je iz senke vodio francusku spoljnu politiku dok je Sarkozi bio predsednik, od 2007. do 2012. Krojio je sudbinu čitavog sveta iz francuskog ugla, pripremajući sve do najsitnijih detalja. Poznat je i po nadimku "diplomator" - znao je sve državne tajne, a i sam ih je kreirao.

Žarko je PRVI OTETI SRBIN na Kosovu: Pre 20 godina nestao, a porodici je stigla KASETA sa JEZIVOM porukom (VIDEO)

Žak Širak
Žak Širak
Foto: Profimedia

Bio je savetnik i Žaka Širaka u periodu značajne promene francuske politike prema situaciji u BiH i, uopšte, u celoj bivšoj Jugoslaviji, u odnosu na vreme Fransoa Miterana, kao i stalni predstavnik Francuske pri UN. Pisao je i rezoluciju u kojoj je posle napada na Kule bliznakinje u Njujorku omogućeno ratovanje kao odgovor na terorističke napade.

Albanci od Srbije sakrili KLJUČNI DOKAZ o ubistvu Ivanovića

Albanci
Albanci
Foto: Profimedia

Za vreme svog mandata kod Sarkozija, često je primao diplomate sa Kosova poput Vljore Čitaku i Bajrama Redžepija, sa kojima je, recimo, "razgovarao o procesu državne konsolidacije Kosova na međunarodnoj sceni kao i o podršci Francuske i ostalih partnera u vezi s priznavanjem Kosova od pet zemalja članica EU".

Levit je bio u prvim redovima i kada se Nikola Sarkozi pripremao da napadne Gadafijevu Libiju, povezujući događaje u toj zemlji sa Srebrenicom

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd