Skip to main content
Alem Kurti

Albanci se plaše KLETVE: Lomio KRST na srpskoj crkvi, umro u NAJGORIM MUKAMA, a njegovu porodicu stigla STRAŠNA KAZNA

Foto: Youtube/zavet1389
Mnogi zločinci su prestravljeni

Božja kazna stigla je Albance koji su pre 14 godina skrnavili i palili srpske svetinje na Kosovu. Alem Kurti, koji je lomio krst na srpskom manastiru umro je 2015. godine u prištinskoj bolnici u teškim mukama, posle borbe s rakom koji mu je razorio jetru i pluća.

NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČIN novijeg doba: 14 godina od MARTOVSKOG POGROMA na Kosovu i Metohiji

Zbog Kurtijevog greha ispaštaju i članovi njegove porodice, koji su takođe teško oboleli, što je prestravilo ostale Abance. Kurti je tokom martovskog pogroma divljački polomio, a potom bacio krst sa Crkve Svetog Ilije u Podujevu.

Ne zanima ih ko je ubio Ivanovića: Sramno ponašanje lažnih albanskih sudova

Pred smrt je, kažu, trpeo nesnosne bolove, a istu sudbinu sada proživljavaju njegova sestra i roditelji.

Od Kurtijeve smrti Albanci s Kosova se, kažu srpski sveštenici, plaše i da priđu pravoslavnim svetinjama bojeći se kletve.

- Alem Kurti nije jedini Albanac koji je stradao od kletve i božje kazne jer je oskrnavio našu svetinju , bilo ih je još koji su umirali u mukama. Božja kazna je spora, ali dostižna. Ovo im je svima opomena, za sve one koji bi ubuduće imali takav plan da to ne čine – kaže Velja Stojković, paroh orahovački, koji služi u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Vučić odbrusio MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Ništa više ne verujem, nagovorite svoje MEZIMČE da ispuni dogovor

On ističe i da će danas u srpskim hramovima biti služen parastos za sve stradale tog dana.

Martovski pogrom počeo je posle smišljanog emitovanja na RTK da su dvojicu albanskih dečakaSrbi iz Zupča utopili u Ibru, u selu Ćabar kod Zubnog Potoka. Istraga Unmik policije je utvrdila da su optužbe bile lažne.

pogrom
Foto: SD/ilustracija

- Rada Vujović, jedna od dvadesetak Srba preostalih u urbanom delu Kosova Polja, kaže da je tog 17. marta 2004. godine celo Kosovo Polje bilo u plamenu. Ona se zatekla u zgradi Unmik policije u Prištini, a Srbima je rečeno da ni po cenu života ne izlaze iz prostorija.

Sutradan su ih prebacili u Mašinski park – zgrada Ju programa, gde je bilo oko 400 Srba, od kojih pedesetak dečaka i devojčica mlađih od 15 godina.

Vučić reagovao na izjave Jeremića: Je l' se to Vuk iz švajcarskih Alpa sekira za Olivera Ivanovića?

- Videvši da Kosovo Polje gori, da je ubijeno troje, jedan poliven benzinom i spaljen, da gori Dom zdravlja i da se pacijenti iz ruske bolnice evakuišu, mi u Ju programu odlučili smo da postavimo živi štit. Stariji su s motkama i gvozdenim šipkama zalegli ispred ulaza, žene s kantama vode su čekale u hodnicima – priseća se i Dragana Košanin.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd