Skip to main content
Ana Brnabić

Premijerka o protestima: Nisu mi jasni, ali Srbija je demokatska zemlja

Srbija Danas / Jelena Obradović
Ljudi mogu da protestuju, ovo nisu ni prvi ni poslednji protesti građana, jer je Srbija demokratska zemlja, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić

Ona je za RTS istakla da joj ipak protesti nisu jasni jer je zemlja pre ove vlade u potpunosti bila devastirana i zapuštena i nije se brinulo o građanima.

"Albanci dobili po prstima od SAD": Brnabićeva ocenila da je ceo svet video BAHATOST lažne države

- Protestuju sa ljudima koji su promenili Ustav u mnogo većem obimu 2006. bez javne rasprave i slanja Venecijanskoj komisiji. Kada je menjana medijska strategija 2011. godine, u radnoj grupi bio je jedan predstavnik medijskih udruženja, a usvojena je na telefonskoj sednici vlade. Toliko je to bilo važno. Je l' tu vladavinu hoćemo, jer zato protestujemo - upitala je Brnabićeva.

Govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade, ona je rekla da u ovom trenutku rekonstrukcija nije opcija.

Ana Brnabić
Foto: Profimedia

- Previše je stvari sada. Najvažnija stvar nam je dugoročna normalizacija i stabilizacija, da izađemo iz zamrznutog konflikta. Pokušavamo da to rešimo. Nama treba jaka, stabilna Srbija. Ministri su tu da rade danonoćno, a ne da se vozikaju, piju viski, primaju ljude. Ponašam se kao da će sutra biti izbori. Ni meni ni vladi to sada nije ni problem ni izazov, bitno mi je šta smo uradili - rekla je Brnabićeva.

Šta se krije iza rampe za Poglavlje 31? Novi udar zbog RUSIJE, a evo šta se od Srbije traži da uradi

Ona je dodala da smatra da je Vlada sada mnogo bolji tim nego na početku mandata, kao i da svi ministri ne treba da se slažu oko svega, jer to ne bi bilo dobro za građane. Govoreći o ulasku u EU, ona je rekla da su reforme važnije od priključenja.

- Ne želim da budemo zemlja koja će samo ući u EU, već da se takmičimo s drugim zemljama. Moramo da završimo naše strukturne reforme pre nego što uđemo - rekla je premijerka.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd