light rain
8°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RAMPA ZA tzv. KOSOVO! ŠEŠELJ SRBIMA DONEO MOĆNU PORUKU IZ MOSKVE, a ona znači najgori košmar za Albance!

24.10.2019. 19:22
Piše:
Saša Rajković
Vladimir Putin i Aleksandar Šešelj
Vladimir Putin i Aleksandar Šešelj / Izvor: Foto: Profimedia/SrbijaDanas/Saša Džambić/SD ilustracija
Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Aleksandar Šešelj govorio je o nedavnoj poseti Ruskoj Federaciji za portal Srbija Danas na Media marketu.

Takođe, Šešelj je izneo program SRS za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore na kojima radikali nameravaju da ostvare dobar rezultat koji će učvrstiti njihovo mesto u parlamentu. 

Zamenik predsednika radikala opisao je i svoje susrete sa bivšom tužiteljkom sa Krima i aktuelnim deputatom u Državnoj dumi Natalijom Poklonskojom, kao i sastanke sa čuvenim liderom LDPR Vladimirom Volfovičem Žirinovskim. 

Nedavno ste boravili u poseti Ruskoj Federaciji. Koji su Vaši utisci u pogledu rezultata te posete?

- Mi srpski radikali imamo odlične odnose sa svim parlamentarmin strankama u Rusiji već skoro 30 godina i nastojimo da razvijamo te odnose međusobnim posetama. U okviru skupštinske delegacije bili smo u poseti Državnoj dumi i tamo smo preneli naše stavove. Mi smo jedina politička partija u Srbiji koja je proruski orijentisana, koja je protiv ulaska Srbije u EU, koja je za što čvršću integraciju Srbije i Rusije kroz Evroazijski savez, kroz ODKB. Mi mislimo da je to budućnost Srbije iz mnogo razloga, pre svega zato što je Ruska Federacija naš istorijski saveznik i da Ruska Federacija ne zastupa interese Srbije povodom pitanja Kosova i Metohije, tzv. Kosovo bi već odavno bilo član UN.

Ako uzmete keš kredit u Addiko banci, čeka vas pametni telefon! 

Ako uzmete keš kredit u Addiko banci, čeka vas pametni telefon! 

Radikali isprašili Sergejeve provokatore, ali prava nevolja za Trifunovića tek stiže: OGLASIO SE ŠEŠELJ!

Radikali isprašili Sergejeve provokatore, ali prava nevolja za Trifunovića tek stiže: OGLASIO SE ŠEŠELJ!

Ambasador SAD nije dobrodošao! Traži da se šetka po Srbiji, stigla preporuka: IDI DO SPOMENIKA MILICI RAKIĆ!

Ambasador SAD nije dobrodošao! Traži da se šetka po Srbiji, stigla preporuka: IDI DO SPOMENIKA MILICI RAKIĆ!

Sa druge strane, Ruska Federacija je u Savetu bezbednosti pre tri godine stavila VETO na predlog rezolucije kojom je Srbija trebalo da bude proglašena genocidnom državom, a Srbi genocidnim narodom zbog izmišljene konstrukcije genocida u Srebrenici. Dakle, to je pokazatelj da su to naši istinski prijatelji, a postoje i ekonomski razlozi budući da u saradnji Srbije i Rusije ne bi postojali nikakvi politički pritisci, što nije slučaj u saradnji Srbije sa EU. Mi, pre svega, ukoliko bismo postali članovi Evroazijskog saveza, Evroazijske ekonomske zajednice, imali bismo mnogo povoljnije gasne aranžmane sa Ruskom Federacijom, gde bi Srbiju gas koštao oko 30 odsto manje nego sada. Isti je slučaj i sa naftom, a ta dva resursa pomeraju napred celu ekonomiju. Sa druge strane, članstvo u ODKB bi nas trajno zaštitilo po pitanju bezbednosti na Balkanu, imajući u vidu da smo okruženi zemljama NATO, da je NATO okupirao deo naše teritorije i mi trebalo na duži rok da razmišljamo o našoj bezbednosti, a ne postoji bolji način za to nego da postanemo član ODKB, vojnog saveza koji predvodi Rusija, jer bi Rusija onda smatrala bilo kakav napad na Srbiju kao napad na sopstvenu teritoriju.

Aleksandar Šešelj
Aleksandar Šešelj / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Sa kojim ruskim političarima ste imali sastanke?

- Imali smo sastanke sa gospođom Natalijom Poklonskajom koja je deputat u Državnoj dumi. Kao što znate, mi smo jedina politička stranka u Srbiji koja jasno i otvoreno govori kako je Krim sastavni deo Ruske Federacije. Ukoliko Rusija već brani naše interese i naš teritorijalni integritet, najmanje što Srbija mora da uradi jeste da prizna teritorijalni integritet Ruske Federacije, što znači Krim i grad Sevastopolj kao sastavni deo Rusije. Naši ruski prijatelji to znaju i zahvalni su nam na tome, te uzimamo učešća u svakom od sastanaka ili konferencija koje se održavaju širom Rusije.

Natalija Poklonskaja
Natalija Poklonskaja / Izvor: Profimedia

Imali smo sastanke i sa Vladimirom Volfovičem Žirinovskim, koji je šef LDPR. On je naš dugogodišnji prijatelj, čak je i počasni građanin Zemuna, još iz vremena stare radikalske vlasti u toj opštini. On je naš veliki prijatelj i saveznik. Mi smo razmenili naša mišljenja u jednom prijateljskom razgovoru o našoj političkoj poziciji u Srbiji. 

Vladimir Putin i Vladimir Žirinovski
Vladimir Putin i Vladimir Žirinovski / Izvor: Profimedia

Imali smo sastanke i sa drugim deputatima i članovima odbora sa međunarodne poslove Državne dume RF. Svi naši prijatelji iz Rusije su zahvalni na stavovima koje imamo povodom saradnje sa RF. Kao što znate, mi smo i predlagali da humanitarci koji deluju u okviru rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dobiju diplomatski status, a na to se još čeka. SRS je prikupila više od 30.000 potpisa na teritoriji AP Vojvodine za otvaranje još jednog takvog centra na prostoru Vojvodine.

Kakve stavove su Vam Rusi preneli u pogledu južne srpske pokrajine?

Oni znaju šta se dešava na Kosovu i Metohiji i shvataju poziciju srpskog naroda, te su spremni da pruže svaku vrstu pomoći Srbiji u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i južne srpske pokrajine u sastavu Srbije. To su nam više puta stavili do znanja i pred medijima i na konferencijama. Ta njihova pozicija se nije menjala. Kao što znate, pored Kine, Rusija je glavni branik članstva tzv. Kosova u UN i na tome smo im neizmerno zahvalni.

Aleksandar Šešelj i Saša Rajković
Aleksandar Šešelj i Saša Rajković / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Da li je SRS spremna za predstojeće izbore?

- Kao svaka ozbiljna stranka, a SRS to jeste, naši odbori su u pripravnosti za redovne parlamentarne izbore i spremamo se i za lokalne i pokrajinske izbore. Mi ćemo na te izbore izaći. Imajući u vidu da smo politička stranka koja se razlikuje od svih drugih na političkoj sceni Srbije, kako od vlasti, tako i od ostatka opozicije koja je prozapadna. To je jedna vrsta trećeg puta koja se zalaže za raskid procesa evrointegracija. To ne znači izolaciju, to ne znači da Srbija ne treba da sarađuje sa evropskim zemljama, već to znači da Srbija treba da bilateralno sarađuje sa svim zemljama bez ikakvog političkog pritiska i uslovljavanja, a kao što znate, osnovni uslov za nastavak pregovora između Srbije i EU jeste punopravno priznanje nezavisnosti tzv. Kosova od strane Srbije kroz pravno obavezujući sporazum koji bi potpisali lažna republika Kosovo i Republika Srbija, a koji bi otvorio i vrata u UN tzv. Kosovu. Mi smatramo da je to neprihvatljivo i to je naša glavna poruka pred nastupajuće izbore.

Aleksandar Šešelj
Aleksandar Šešelj / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Što se tiče drugih tema, mi smo pre mesec dana predali Narodnoj skupštini potpuno novi predlog Zakona o izvršenju i obezbeđenju kojim se stavlja trenutni Zakon van snage i kojim se ukidaju javni izvršitelji koji postoje u Srbiji od 2011. godine, a izvršenje se vraća u sudove. Smatramo da je to goruće pitanje za sve građane Srbije. Najviše gneva izaziva ta pojava i mislimo da sa tim treba da se prekine. Već punih osam godina rad tih izvršitelja je ostavio katastrofalne posledice u Srbiji, to se izrodilo u svojevrsnu mafijašku granu koja pleni, pre svega najzaduženijim ljudima nekretnine - kuće i stanove, uglavnom stambene jedinice do 50 kvadrata, a posle ih prodaju između sebe. To nije teorija zavere, to nije nikakva laž ili kuloarska priča, to su otvoreni podaci sa kojima raspolaže Ministarstvo pravde. To je jedno pitanje koje u Srbiji mora da se reši, a da se izvršitelji istraže, kao i sve ono što su radili za tih osam godina njihovog delovanja.

Bivši NATO oficir Kristijan Kaš otkriva kako Srbija može da povrati Kosovo i ko su naši najveći neprijatelji

Bivši NATO oficir Kristijan Kaš otkriva kako Srbija može da povrati Kosovo i ko su naši najveći neprijatelji

OKRŠAJ NA SAJMU: Sergejevci provocirali Šešelja, pa zažalili! Radikali im upali na ŠTAND i ODUVALI ih!

OKRŠAJ NA SAJMU: Sergejevci provocirali Šešelja, pa zažalili! Radikali im upali na ŠTAND i ODUVALI ih!

KAKO ZAVRŠITI PRAVNI FAKULTET ZA DVE GODINE: Šešelj otkrio detalje iz studentskih klupa! (VIDEO)

KAKO ZAVRŠITI PRAVNI FAKULTET ZA DVE GODINE: Šešelj otkrio detalje iz studentskih klupa! (VIDEO)

Još jedan predlog SRS je propisivanje minimalne plate u Srbiji, koja bi bila jednaka potrošačkoj korpi koja iznosi po procenama Zavoda za statistiku oko 37.000 dinara. Danas minimalna plata iznosi manje nego što je minimalna potrošačka korpa. To bi moglo da se ostvari na vrlo jednostavan način ukoliko bi Vlada Republike Srbije kroz budžet Republike Srbije prestala da finansira veliki broj nevladinih organizacija, koje, pored tog paradoksa da se zovu "nevladine", se vrlo obilato finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Te organizacije se više od 20 godina u Srbiji bave antidržavnim delovanjem i antisrpskom propagandom pre svega. Takođe, treba ukinuti veliki broj agencija i ostalih zavoda koji su osnovani od strane Republike Srbije, kojima se određene nadležnosti dupliraju, koje apsolutno ne rade nikakav posao, a u kojima su plate po nekoliko hiljada evra. To je u Srbiju uveo Mlađan Dinkić, sa tim treba da se raskrsti i da se potpuno oslobodi javni sektor od tih velikih potrošača koji nemaju učinak. To je naš plan i na tome ćemo insistirati u kampanji.

Naša glavna poruka je savez sa Ruskom Federacijom koji će pospešiti rast srpske ekonomije i dati konkretne i solidne garancije za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Ekskluzivno za Srbiju Danas! Lav Pajkić IZLAZI NA IZBORE, a otkrio je i kako je Kontravizija DOTUKLA KONKURENCIJU

Ekskluzivno za Srbiju Danas! Lav Pajkić IZLAZI NA IZBORE, a otkrio je i kako je Kontravizija DOTUKLA KONKURENCIJU

SKANDAL UŽIVO! Separatista Čanak mahao zastavom, vikao da Kosovo nije Srbija, hteo da bije voditeljku! (VIDEO)

SKANDAL UŽIVO! Separatista Čanak mahao zastavom, vikao da Kosovo nije Srbija, hteo da bije voditeljku! (VIDEO)

Šef RUSKIH OBAVEŠTAJACA UPOZORAVA: Na Balkanu je veoma NAPETO! SRBI, IMAMO ZAJEDNIČKE NEPRIJATELJE!

Šef RUSKIH OBAVEŠTAJACA UPOZORAVA: Na Balkanu je veoma NAPETO! SRBI, IMAMO ZAJEDNIČKE NEPRIJATELJE!

SRBIJA DOBIJA NOVE PVO SISTEME? Ambasador Srbije u Rusiji Lazanski najavio: ZA TRI DANA OČEKUJE VAS IZNENAĐENJE!

SRBIJA DOBIJA NOVE PVO SISTEME? Ambasador Srbije u Rusiji Lazanski najavio: ZA TRI DANA OČEKUJE VAS IZNENAĐENJE!

PREMINUO POZNATI SRPSKI POLITIČAR: Užas tokom zvanične posete! (FOTO)

PREMINUO POZNATI SRPSKI POLITIČAR: Užas tokom zvanične posete! (FOTO)

BONUS VIDEO: RUSKA GRDOSIJA! Sat vremena leta košta 6.000 dolara: Ovo je NAJVEĆI AVION na svetu

 

Piše:
Saša Rajković
24.10.2019. 19:22