Skip to main content
Nikola Selaković

OBRAĆANJE SELAKOVIĆA NAKON ZAVRŠENE SEDNICE SNS-a: Doneta odluka o kandidatu za predsednika Skupštine - Vučić će se sutra obratiti naciji (FOTO)

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva na kojoj je doneta odluka o kandidatu SNS za predsednika Narodne skupštine.

Sednica je počela u 10 sati u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a nakon sednice, koja je bila zatvorena za javnost, Nikola Selaković se obratio medijima i saopštio odluku stranke.

ZASIJALA KULA BEOGRAD: Boje zastava Srbije i Španije svedoče o velikom prijateljstvu (FOTO)

ZASIJALA KULA BEOGRAD: Boje zastava Srbije i Španije svedoče o velikom prijateljstvu (FOTO)

"SPREMILI SMO JEDNO IZNENAĐENJE ZA DRAGOG PRIJATELJA" Jelena Tomašević na španskom jeziku pevala na večeri Sančeza i Vučića, premijer Španije ODUŠEVLJEN (FOTO/VIDEO)

"SPREMILI SMO JEDNO IZNENAĐENJE ZA DRAGOG PRIJATELJA" Jelena Tomašević na španskom jeziku pevala na večeri Sančeza i Vučića, premijer Španije ODUŠEVLJEN (FOTO/VIDEO)

ŠPANSKI PREMIJER POTVRDIO: Vučić je bio u pravu, video je dalje od ostalih

ŠPANSKI PREMIJER POTVRDIO: Vučić je bio u pravu, video je dalje od ostalih

 

Pitanja novinara

Nikola Selaković o tajkunskim medijima i protestima u Novom Sadu:

- Kako da komentarišem nekoga ko je u stanju da uništava Novi Sad, Evropsku predstavnicu kulture, to je ispod svakog nivoa, pre svega nekulturno. Mislili smo da se nalazi daleko od nas, borite se na izborima za promene, a ne na ovaj način. To je primer kako ne treba da se ponašate - rekao je Selaknović.

Obraćanje Selakovića

Novinarima se obratio Nikola Selaković koji je rekao da je danas doneta odluka da se rukovostvo Skupštine i Vlade Srbije podmlade.

- Na predlog predsednika Aleksandra Vučića razmatrana je situacija u zemlji i regionu. Suštinska odluka koja je doneta danas na sednici predsedništva jeste da podmladimo rukovodstvo kako Skupštine tako i Vlade Republike Srbije. Doneta je odluka da je kandidat SNS-a za predsednika Skupštine Srbije, doktor Vladimir Orlić - rekao je Selaković.

Nikola Selaković
Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

- Naše Predsedništvo danas je donelo odluku da za buduće rukovodstvo naše poslaničke grupe, ali i za mesto potredsednika narodne skupštine suzi krug kandidata, na četiri kandidata, a to su: Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić - rekao je Selaković i dodao:

- Jedan od zaključaka je da je predsednik SNS Aleksandar Vučić ovlašćen da u danima pred nama vodi razgovore o budućoj koaliciji.

Albanci spremaju pakao na Kosmetu

- Konstatovali smo ozbiljnu zabrinutost povodom činjenice da Albanska strana na KiM priprema bukvalno pakao u narednim danima. Vučić će se danas sresti sa predstavnicima Srba. SItuacija na KiM kulminira. Više o tome uveren sam da će o tome u svom obraćanju sutra uveče govoriti predsednik Vučić.

- Kada je reč o situaciji koja preti na KiM, takve mere i takva vrsta postupanja nam ništa dobro nije donela. Kako će se Beograd ponašati, ja verujem kao i do sada od kada je predsednik Vučić sa nama. Mi smo od samog početka pokazivali koliko smo za dijalog, na miran način, a kao što rekoh o konkretim merama koje ćemo preduzimati, sutra će govoriti predsednik lično. On je najveći autoritet koji sagledava celu situaciju - odgovorio je Selaković.

 

Završena sednica

Završena sednica Predsedništva SNS. Očekuje se obraćanje. 

Sednica u toku

Srpska napredna stranka odlučiće danas o svom kandidatu za predsednika Narodne skupštine Srbije, na sednici Predsedništva stranke, koja je počela oko 10 sati.

U sedište naprednjaka na Novom Beogradu 20 minuta pre početka sednice stigao je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a sednici prisustvuju i Maja Gojković, Irena Vujović, Nebojša Stefanović, Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, Aleksandar Šapić, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Petar Petković, Marija Obradović, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Mirsad Ðerlek, Aleksandar Martinović...

Sednica je zatvorena za javnost, a nakon nje planirane su izjave za medije, najavljeno je iz SNS. 

Pristižu članovi stranke

U sedište SNS gde će biti održana sednica krenuli su da pristižu članovi stranke.

Među prvima su došli ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i dr Vladimir Orlić.

Oko 09:40 u sedište stranke stigao je i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić. Predsednika Vučića su građani koji su se zatekli ispred predsedništva SNS zamolili za slikanje sa njima.

 

Da će u SNS danas odlučiti o kandidatu za predsednika parlamenta, potvrdio je u četvrtak predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, navodeći da će na sednici Predsedništva biti doneta odluka i o ostalim kandidatima za skupštinska tela.

- Dali smo dosta toga opozicionim strankama jer je to fer. Oni su zadovoljni i nisu verovali da će toliko da dobiju. Demokratija neka cveta - poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Vučić je ranije najavio da će se za oko 12 dana znati ime mandatara koji će sastaviti vladu, a da će nakon toga i vlada biti brzo formirana. Inače, konstitutivna sednica parlamenta sazvana je za ponedeljak 1. avgusta u 10 sati.

BONUS VIDEO: Jelena Tomašević peva na večeri Vučića i Sančeza

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd