Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОБРАЋАЊЕ СЕЛАКОВИЋА НАКОН ЗАВРШЕНЕ СЕДНИЦЕ СНС-а: Донета одлука о кандидату за председника Скупштине - Вучић ће се сутра обратити нацији (ФОТО)

30.07.2022. 09:57 12:07
Пише:
Србија Данас
Nikola Selaković
Никола Селаковић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Српска напредна странка одржала је данас седницу Председништва на којој је донета одлука о кандидату СНС за председника Народне скупштине.

Седница је почела у 10 сати у седишту напредњака на Новом Београду, а након седнице, која је била затворена за јавност, Никола Селаковић се обратио медијима и саопштио одлуку странке.

ЗАСИЈАЛА КУЛА БЕОГРАД: Боје застава Србије и Шпаније сведоче о великом пријатељству (ФОТО)

ЗАСИЈАЛА КУЛА БЕОГРАД: Боје застава Србије и Шпаније сведоче о великом пријатељству (ФОТО)

"СПРЕМИЛИ СМО ЈЕДНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА ДРАГОГ ПРИЈАТЕЉА" Јелена Томашевић на шпанском језику певала на вечери Санчеза и Вучића, премијер Шпаније ОДУШЕВЉЕН (ФОТО/ВИДЕО)

"СПРЕМИЛИ СМО ЈЕДНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА ДРАГОГ ПРИЈАТЕЉА" Јелена Томашевић на шпанском језику певала на вечери Санчеза и Вучића, премијер Шпаније ОДУШЕВЉЕН (ФОТО/ВИДЕО)

ШПАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПОТВРДИО: Вучић је био у праву, видео је даље од осталих

ШПАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПОТВРДИО: Вучић је био у праву, видео је даље од осталих

 

Питања новинара

Никола Селаковић о тајкунским медијима и протестима у Новом Саду:

- Како да коментаришем некога ко је у стању да уништава Нови Сад, Европску представницу културе, то је испод сваког нивоа, пре свега некултурно. Мислили смо да се налази далеко од нас, борите се на изборима за промене, а не на овај начин. То је пример како не треба да се понашате - рекао је Селакновић.

Обраћање Селаковића

Новинарима се обратио Никола Селаковић који је рекао да је данас донета одлука да се руковоство Скупштине и Владе Србије подмладе.

- На предлог председника Александра Вучића разматрана је ситуација у земљи и региону. Суштинска одлука која је донета данас на седници председништва јесте да подмладимо руководство како Скупштине тако и Владе Републике Србије. Донета је одлука да је кандидат СНС-а за председника Скупштине Србије, доктор Владимир Орлић - рекао је Селаковић.

Nikola Selaković
Никола Селаковић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Наше Председништво данас је донело одлуку да за будуће руководство наше посланичке групе, али и за место потредседника народне скупштине сузи круг кандидата, на четири кандидата, а то су: Миленко Јованов, Марина Рагуш, Невена Ђурић и Сандра Божић - рекао је Селаковић и додао:

- Један од закључака је да је председник СНС Александар Вучић овлашћен да у данима пред нама води разговоре о будућој коалицији.

Албанци спремају пакао на Космету

- Констатовали смо озбиљну забринутост поводом чињенице да Албанска страна на КиМ припрема буквално пакао у наредним данима. Вучић ће се данас срести са представницима Срба. СИтуација на КиМ кулминира. Више о томе уверен сам да ће о томе у свом обраћању сутра увече говорити председник Вучић.

- Када је реч о ситуацији која прети на КиМ, такве мере и таква врста поступања нам ништа добро није донела. Како ће се Београд понашати, ја верујем као и до сада од када је председник Вучић са нама. Ми смо од самог почетка показивали колико смо за дијалог, на миран начин, а као што рекох о конкретим мерама које ћемо предузимати, сутра ће говорити председник лично. Он је највећи ауторитет који сагледава целу ситуацију - одговорио је Селаковић.

 

Завршена седница

Завршена седница Председништва СНС. Очекује се обраћање. 

Седница у току

Српска напредна странка одлучиће данас о свом кандидату за председника Народне скупштине Србије, на седници Председништва странке, која је почела око 10 сати.

У седиште напредњака на Новом Београду 20 минута пре почетка седнице стигао је лидер напредњака Александар Вучић, а седници присуствују и Маја Гојковић, Ирена Вујовић, Небојша Стефановић, Дарија Кисић, Златибор Лончар, Зорана Михајловић, Бранислав Недимовић, Александар Шапић, Горан Весић, Владимир Орлић, Петар Петковић, Марија Обрадовић, Никола Селаковић, Братислав Гашић, Мирсад Ђерлек, Александар Мартиновић...

Седница је затворена за јавност, а након ње планиране су изјаве за медије, најављено је из СНС. 

Пристижу чланови странке

У седиште СНС где ће бити одржана седница кренули су да пристижу чланови странке.

Међу првима су дошли министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић и др Владимир Орлић.

Око 09:40 у седиште странке стигао је и председник Србије и СНС Александар Вучић. Председника Вучића су грађани који су се затекли испред председништва СНС замолили за сликање са њима.

 

Да ће у СНС данас одлучити о кандидату за председника парламента, потврдио је у четвртак председник Србије и лидер СНС Александар Вучић, наводећи да ће на седници Председништва бити донета одлука и о осталим кандидатима за скупштинска тела.

- Дали смо доста тога опозиционим странкама јер је то фер. Они су задовољни и нису веровали да ће толико да добију. Демократија нека цвета - поручио је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучић је раније најавио да ће се за око 12 дана знати име мандатара који ће саставити владу, а да ће након тога и влада бити брзо формирана. Иначе, конститутивна седница парламента сазвана је за понедељак 1. августа у 10 сати.

БОНУС ВИДЕО: Јелена Томашевић пева на вечери Вучића и Санчеза