Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆ U NOVOM SADU: Predsednik uručio diplome najboljim studentima: "Na vas država i društvo moraju da računaju!" (FOTO/VIDEO)

Foto: InstagramPrintscreen/buducnostsrbijeav
Svečana dodela održala se u Novom Sadu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao svečanoj dodeli stipendija "Dositeja" najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

ESPRESO 15 EVRA, SUVLAKI 25: Šok cenovnik sa grčkog ostrva, turisti besni otkazuju rezervacije!

ESPRESO 15 EVRA, SUVLAKI 25: Šok cenovnik sa grčkog ostrva, turisti besni otkazuju rezervacije!

VUČIĆU STIGLO POZIVNO PISMO VELIKOG PRIJATELJA: "Biće to prilika da dodatno učvrstimo prijateljstvo dva naroda" (FOTO)

VUČIĆU STIGLO POZIVNO PISMO VELIKOG PRIJATELJA: "Biće to prilika da dodatno učvrstimo prijateljstvo dva naroda" (FOTO)

PREDSEDNIK POSLAO SNAŽNU PORUKU NARODU! "Srbija napreduje samo kada se zajedno borimo za bolju budućnost" (VIDEO)

PREDSEDNIK POSLAO SNAŽNU PORUKU NARODU! "Srbija napreduje samo kada se zajedno borimo za bolju budućnost" (VIDEO)

Obraćanje predsednika Vučića nakon dodele stipendija

 Predsednik Vučić uručio je diplome najboljim studentima. Nakon toga, predsednik Srbije se obratio nagrađenim studentima i okupljenima.

- Vi ste naučiči na to da će vam reći da ste vi budućnost, što je tačno, ali u budućnosti, zbog vašeg stava i onog što ste učinili imaćete samo više obaveza. Pokazali ste da imate više odgovornosti i više sposobnosti od ostalih. Na vas država i društvo moraju da računaju. Neki od vas će biti naučnici, neki šefovi vlada ali ne sme niko da vas pretekne. Sve na svetu mogu da vam oduzmu, ali znanje niko ne može da vam oduzme. Čestitam vam na marljivosti, trudu i radu. Čestitam i vašim roditeljima. - rekao je predsednik.

 

Počela ceremonija dodele stipendija

Svečana dodela održava se u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Nakon ministra, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se takođe obratio okupljenima.

- Vi ste odgovorni - vaš rad, rezultati i uspesi. To je danas merilo kvaliteta, a sutra garant budućnosti za sve nas. Sve ono što radi država, predvođena predsednikom, sve ove nove investicije, fabrike, naučno tehnološki centri, habovi, nije samo sebi cilj, već čini sadržaj da bi bolje živeli. I ako mogu jednu stvar da vas zamolim, danas vam država pruža ruku dodelom "Dositeja". Ja vas molim da na kraju svi ti putevi vode u Srbiju, da ostanete ovde, u svojoj državi, sa prijateljima i porodicom. Da zajedno pravimo bolju Srbiju, ne idealnu ali bolju. Da još više stipendija obezbedite za nove talente - rekao je gradonačelnik.

On je rekao da veruje u našu državu i narod.

- Molim vas, šta god budete odlučili, gledajte da se što više vas opredeli da ostane u Srbiji. Čestitam vam na uspehu jer to je uspeh svih nas - zaključio je Vučević.

Dositeja
Foto: Printscreen

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da je ova sala "naš potencijal i naša budućnost".

- Ogromna je privilegija danas biti sa vama. Sala puna doktora, naučnika, kreativnih ali pre svega divnih ljudi. Za svaki uspeh potrebna je želja da se pomeraju granice. Želim da zahvalim posebno predsedniku Srbije koji je omogućio da danas možemo da obaramo rekorde, dičimo se većim stipendijama i većimbrojem stipendista. Dragi stipendisti, poručujem vam da se ohrabrite, osnažite, budete još bolji i kvalitetniji. Puni ponosa, odgovornosti, želja za pomeranjem standarda. Vi ste motivacija i primer narednim generacijama. Zato vas molim da preskočite taj stepenik, budete još kvalitetniji i još bolji, i da težite da prevaziđete vaše ideale i iskustvo delite sa budućim generacijama - rekao je Udovičić i dodao:

- Mislim da dobro znate koliko je truda i vremena i neprospavanih noći bilo potrebno da budete obvde. Koliko ste se žrtvovali i odricakli da večeras budete ovde. Želim da to bude podsticaj da nastavite dalje. Vaš izbor je jasan. Budite zauvek pobednici kao što ste danas. U vama je energija koja pokreće sve oko sebe. Svaki vaš ostvareni cilj će Srbiju i svet učiniti boljom nego što je sada. Hvala vam od srca - poručio je Udovičić.

Potom se obratila Milica Vinaver, unuka Stanislava Vinavera, a zatim se u ime svih nagrađenih obratio Marko Šušanjar. najbolji student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

 

Velika svečanost u Novom Sadu

U Srpskom narodnom požorištu u Novom Sadu, večeras se održava svečanost na kojoj će najboljim studentima novosadskog Univerziteta biti uručene stipendije "Dositeja", Fonda za mlade talente.

Svečanosti prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Stipendija "Dositeja", koju dodeljuje Fond za mlade talente, namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima, u Srbiji, i u inostranstvu.

Ovom stipendijom godišnje se nagrađuje više od 3.000 đaka i studenata i namenjena je različitim uzrastima i stepenima obrazovanja - najboljim studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija, najboljim studentima studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu,učenicima srednjih škola za uspehe na takmičenjima.

Na sednici Fonda za mlade talente početkom prošlog meseca, usvojena je lista 1.540 dobitnika stipendije po konkursu za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija u Srbiji, za školsku 2021/22. godinu.

Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija.

Na inicijativu ministra i predsednika Fonda za mlade talente Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine, a iznos stipendije povećan je sa 30.000 na 32.000 dinara.

Krajem juna, ministar je dodelio stipendije za najbolje studente Univerziteta u Nišu, a zatim i Univerziteta u Kragujevcu.

Vremenska prognoza
Fog
17 Beograd