Skip to main content
Petar Petković

"KURTIJU SU U GLAVI SAMO SUKOBI" Petković: Umesto da formira ZSO, on gradi ilegalne baze na sveru

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
To što Aljbin Kurtiju "ne može da isključi sukobe u regionu", govori samo o njegovoj nameri da izazivanjem tenzija i kriza na Kosovu i Metohiji zapali prostor Zapadnog Balkana, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

- Kurtiju su u glavi samo sukobi, a nikako dijalog, kompromis, normalizacija odnosa koje ne pominje ni u jednom svom javnom istupu. Ali, Kurtijevu tzv. ''konstruktivnost'' su dobro upoznali i u Briselu, gde je odbijao svaki predlog i dogovor, pokazujući rigidan stav prema dijalogu i formiranju Zajednice srpskih opština, na koju Srbi čekaju skoro 10 godina - kazao je Petković u saopštenju.

Umesto da formira ZSO, naglasio je Petković, Kurti gradi ilegalne baze na severu pokrajine, koje diže na zemlji otetoj od Srba i to pred očima međunarodne zajednice.

Aljbin Kurti
Foto: Profimedia

- Neka se niko ne zavarava da je namera Prištine u tim jednostranim potezima plemenita i humanitarna, prava namera je zapravo pokušaj Kurtija da zatvori Srbe na severu pokrajine u obruč, što mu neće poći za rukom - naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Zbog toga Kurti već godinu dana otvoreno obmanjuje javnost, navodno prebrojavajući nekakve srpske baze oko administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kako bi opravdao svoje militantane postupke, a situaciju u Ukrajini koristi kao smokvin list da bi sakrio i opravdao svoje podle namere - zaključio je Petković.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd