Ponedeljak 26. feb 2024.
Vojislav Šešelj

ŠEŠELJ RUŠI ALBANSKE SNOVE: Ako formiraju "vojsku", Srbija da od Putina i Kineza traži SAMO JEDNO!

Foto: Profimedia/ SD ilustracija
Povodom najavljene odluke kosovske skupštine da formira tzv. "vojsku Kosova", predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da Srbija sada može zahtevati da Rusi i Kinezi pošalju svoje vojnike u sastav Kfora, kako bi garantovali bezbednost Srbima na severu pokrajine

- Mi tu ne možemo praktično ništa da uradimo. Moramo biti spremni da sa našom vojskom i policijom intervenišemo ukoliko ta tzv. "vojska" krene na srpska naselja. U samoj Prištini, mi smo nemoćni da bilo šta uradimo. Možemo da tražimo vanrednu sednicu Saveta bezbednosti, na kojoj bi Amerikanci verovatno uložili VETO, ali trebamo napraviti galamu oko toga – rekao je Šešelj.

Šešelj je izjavio da bi bilo pametno da zatražimo od Rusa i Kineza da pošalju svoje vojnike u sastav Kfora, a da bi ovo formiranje "vojske Kosova" bio dobar povod za takav zahtev.

On je podsetio da su Rusi već bili u sastavu Kfora, ali da nisu ostali na Kosovu jer tadašnja vlast u Beogradu nije bila zainteresovana za saradnju. 

On je dodao da je jučerašnja akcija Kfora bila još jedna provokacija, ali i stvarna vežba.

- Oni vežbaju određene lokacije gde bi Srbi mogli da prave barikade, kako bi efikasno razbijali te barikade i kako bi okupirali sever Kosova kad dođe naredba. Njima ne pada na pamet da rasformiraju tu kvazi "vojsku" - rekao je predsednik SRS.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd