Skip to main content
Cetinje

"BIO JE POD PRITISKOM" Ispovest majke Vuka Borilovića - Rekla je mnogo toga, a o tome gde su snaja i unici neće da priča

Foto: Reuters
Dva dana posle stravičnog masakra Svetlana Borilović ne može da veruje da je njen sin Vuk u krvavom piru ubio 10 ljudi, od toga dvoje dece svojih podstanara, i na kraju i sam pao od metka

Ona je danas, dok su Cetinjani oplakivali i sahranjivali žrtve i molili se za zdravlje šestoro ranjenih, ispričala da je Vuk imao prekid filma i da je sve uradio nesvestan stravičnih posledica.

"ON VIČE, GALAMI, PUCA, UDARA KUNDAKOM U VRATA" Šok svedočenje očevica masakra na Cetinju: Pola mojih komšija sada nema (VIDEO)

"ON VIČE, GALAMI, PUCA, UDARA KUNDAKOM U VRATA" Šok svedočenje očevica masakra na Cetinju: Pola mojih komšija sada nema (VIDEO)

"NENO KALUĐEROVIĆ JE TRENUTNO NA SASLUŠANJU" Pojavio se čovek za koga se veruje da je zaustavio krvavi pir na Cetinju

"NENO KALUĐEROVIĆ JE TRENUTNO NA SASLUŠANJU" Pojavio se čovek za koga se veruje da je zaustavio krvavi pir na Cetinju

"CILJ MU JE BIO DA POBIJE ŠTO VIŠE LJUDI" Cetinjanin o krvavom piru Borilovića: Ne znam šta je policija sat vremena radila

"CILJ MU JE BIO DA POBIJE ŠTO VIŠE LJUDI" Cetinjanin o krvavom piru Borilovića: Ne znam šta je policija sat vremena radila

"Bio je pod pritiskom"

Nesrećna žena u suzama kaže da ništa nije ukazivalo na tragediju i da njen sin nije spreman da usmrti i jednog čoveka, a kamoli desetine odraslih sugrađana i dvojicu dečaka, njegovih podstanara, koje je upucao za ručkom.

- Ja sam bez duše i ne znam da li ću preživeti ovu muku. Kako ovo da me snađe od mog deteta, da čitav grad i zemlju zavije u crno?! Zašto, sine, stalno se pitam, a odgovor nikada neću dobiti - kaže Svetlana. Dodaje da Vuk nije bio problematičan i poročan, da je bio miran čovek koji je, izgleda, pukao zbog maltretiranja na poslu:

- Trpeo je pritisak četiri-pet godina, a radio je kao šef obezbeđenja u Nacionalnom parku Lovćen. Priznajem, primetila sam da je bio nervozniji u poslednje vreme, ali nije pravio problem. Bio je primeran i kao otac porodice i kao komšija - rekla je ona.

"Niko ne zna kako mi je"

Jedva pronalazeći reči, Svetlana naglašava da njen sin nije bio u sukobu ni sa jednom od žrtava.

- Naši podstanari Martinovići doselili su se tek pre dva meseca, nikad se ni popreko nisu pogledali. Lepo bi se javili kad nas sretnu i to je to. Ni s glavom te porodice Milošem nije imao nikakav sukob, taman posla. Moj sin se nije svađao ni sa svojom ženom niti s bilo kim iz porodice. Imao je skladan brak i divnu decu. Sve ove ljude je usmrtio u trenutku nervnog rastrojstva, time je tragedija i muka još i veća - rekla je ona.

"Monstrum sa Cetinja", kako su ga mediji već nazvali, masakr je počinio dok su se, prema nekim informacijama, njegova supruga i deca odmarali na moru, a niko od šire porodice nije prisustvovao njegovom izlasku iz kuće s oružjem u rukama.

- Bila sam na poslu. Doveli su me kući kad je sve bilo gotovo i kad je i on bio mrtav, tek posle sam saznala šta se desilo, kuku meni. Bolje što ni njega više nema kad je zverstvo napravio. Niko ne može da zna kako je mojoj utrobi s ovom mukom, koja me snašla nesrećnu - zaključila je Svetlana za Srpski telegraf.

Masakr na Cetinju
Masakr na Cetinju
Foto: Reuters
Krije gde je snajka

Majka ubice odbila je da kaže gde se na letovanju od pre nedelju dana nalazi Vukova supruga i deca jer je policija u međuvremenu obavestila javnost da se njegova porodica ne nalazi na teritoriji Herceg Novog, kako je glasila prvobitna informacija.

- Neću da pričam o tome. Policija može da me ispita i njima ću da kažem sve što znam, ali javno ne mogu da govorim ništa više - rekla je Svetlana.

umrlica
umrlica
Foto: Profimedia
Do 2015. vodili idiličan život

Vuk Borilović, sudeći prema fotografijama s društvenih mreža, pre krvavog pira živeo je mirnim porodičnim životom. Njegova supruga (ne zna se da li je iz Češke ili Slovačke) na Fejsbuku, ali i na zajedničkom nalogu, objavila je slike sa suprugom, ali i sa decom.

Takođe, zabeležila je i kadrove s njihovog venčanja, ali je čudno da poslednja objava datira još iz 2015.

Inače, prva informacija je glasila da je Vuk nekoliko dana pre zločina poslao porodicu u Herceg Novi, iz čega se izvlačio zaključak da je planirao masakr. Međutim, iz hercegnovske policije je juče saopšteno da ona i deca nisu u ovom gradu.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd