Ponedeljak 04. mar 2024.
Foto: YT PS/Сител Телевизија, AlfaTV News, MUP Severne Makedonije, Shutterstock, FB PS

DA LI ĆE VANJINI KRVNICI BITI OSUĐENI NA SMRTNU KAZNU? Oglasio se ministar pravde Severne Makedonije, istakao šta želi ubicama devojčice

Foto: YT PS/Сител Телевизија, AlfaTV News, MUP Severne Makedonije, Shutterstock, FB PS
Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Povodom onlajn peticije kojom deo građana Severne Makedonije zahteva vraćanje smrtne kazne kojom bi, kako smatraju, trebalo da budu kažnjeni počinioci otmice i ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske, oglasio se ministar pravde Severne Makedonije Krenar Loga.

Loga je istakao da Ustav Republike Severne Makedonija zabranjuje smrtnu kaznu.

SMRTNA KAZNA ZA UBISTVO VANJE ĐORČEVSKE! Peticiju do sada potpisalo preko 15.000 ljudiFoto: Facebook Printscreen, Press24.mk, MUP Severne Makedonije, Shutterstock

SMRTNA KAZNA ZA UBISTVO VANJE ĐORČEVSKE! Peticiju do sada potpisalo preko 15.000 ljudi

Čekaju se nalazi obdukcije i uzetih bioloških tragova u slučaju ubistva Vanje Đorčevske i Pančea ŽežovskogFoto: Facebook Printscreen/Zorica Gjorcevska,Pance Zezovski,shutterstock

Čekaju se nalazi obdukcije i uzetih bioloških tragova u slučaju ubistva Vanje Đorčevske i Pančea Žežovskog

JEZIVO OTKRIĆE! Jedan od osumnjičenih ZA UBISTVO MALE VANJE GODINAMA RADIO SA DECOM i svi su ga OBOŽAVALIkaratista

JEZIVO OTKRIĆE! Jedan od osumnjičenih ZA UBISTVO MALE VANJE GODINAMA RADIO SA DECOM i svi su ga OBOŽAVALI

Ministar je izrazio nadu da će počinioci ubistva maloletne Vanje i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, koji nisu bili u rodbinskim odnosima i medusobno nisu povezana, biti najstrože kažnjeni.

- Ustav zabranjuje smrtnu kaznu, kao i protokoli i druge konvencije koje smo usvojili. Ja sam među onim građanima ove zemlje koji misle da bi smrtna kazna bila spas za te monstrume i stava sam da kaznu treba da izdržavaju do kraja života, svesni šta su uradili - rekao je Loga.

Smatra da bi počinioci ovih krivičnih dela trebalo da budu kažnjeni doživotnim zatvorom.

- Verujem i u MUP i u Tužilaštvo da će na kraju Sud izreći kaznu koju monstrumi zaslužuju - rekao je ministar, preneli su skopski mediji.

Podsetimo, mala Vanja je oteta 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd