Subota 24. feb 2024.
policija

"ŽIVIMO U NESIGURNOM VREMENU" Nakon ubistva male Vanje jedna osnovna škola se odlučila na RADIKALAN POTEZ

foto youtube printscreen /fInsajder Video
Škola u Prilepu promenila pravilnik.

Osnovna škola "Kliment Ohridski" u Prilepu donela je odluku da ukine zabranu da učenici donose mobilne telefone u školu, koja je uvedena početkom ove školske godine.

DEVOJČICA JE DOVEZENA U SELO BRAZDA Pojavio se snimak automobila kojim je oteta mala Vanja?! (VIDEO)policija

DEVOJČICA JE DOVEZENA U SELO BRAZDA Pojavio se snimak automobila kojim je oteta mala Vanja?! (VIDEO)

NAREDNA 24 SATA SU KLJUČNA Tužilaštvo razmatra važnu odluku u slučaju ubistava Vanje i Pančavanja

NAREDNA 24 SATA SU KLJUČNA Tužilaštvo razmatra važnu odluku u slučaju ubistava Vanje i Panča

PRETUČEN I VEZAN PA HICEM LIŠEN ŽIVOTA Jezivi detalji brutalnog ubistva frizera: Njegovim vozilom hteli su da OTMU VANJU vanja

PRETUČEN I VEZAN PA HICEM LIŠEN ŽIVOTA Jezivi detalji brutalnog ubistva frizera: Njegovim vozilom hteli su da OTMU VANJU

Kao razlog za ovu odluku navode tragediju koja je potresla čitav region - ubistvo male Vanje Gorčevske iz Skoplja.

- S obzirom na nemili događaj koji je potresao celu zemlju, pa i nas kao školu, nastavničko veće škole je odlučilo da ponovo uvede nošenje telefona sa smanjenom upotrebom. Mi trenutno živimo u nesigurnom vremenu i nadamo se bezbednijoj budućnosti kada je svrha nenošenja telefona bila za opšte dobro učenika - navode iz ove škole.

Inače, nastavničko veće ove škole je u septembru po preporuci Ministarstva prosvete i nauke, i uz punu podršku lokalne samouprave i gradonačelnika, usvojila odluku o potpunoj zabrani korišćenja mobilnih u školi i nastavnicima uvela ograničeno korišćenje telefona.

- Svaki roditelj imaće telefon odeljenskog starešine, stručne službe i direktora za svaku potrebu učenika - naveli su tada ističući da će "svaki telefon koji se nađe u školi biti zaplenjen i vraćen do kraja školske godine".

Podsetimo, mala Vanja je oteta 27. novembra kada je krenula u školu. Istraga je pokazala da je devojčica oteta u ulazu zgrade, gde je vezana, ugurana u vreću za spavanje, a potom u automobil kojim je odvezena van grada gde je i ubijena. Njeno telo pronađeno je 3. decembra.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd