Subota 24. feb 2024.
vanja

MALA VANJA NIJE BILA JEDINA META OTMIČARA? Svima je promakla jedna sitnica koja baca novo svetlo na JEZIV ZLOČIN KOJI JE UŽASNUO REGION

Foto: MUP Severne Makedonije, Shutterstock
Postoje indicije da su otmičati želeli da kidmapuju obe sestre.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije i tužilaštvo otkrili su još šokantnih detalje o jezivim ubistvima male Vanje Gorčevske (Đorčevske) (14) i Pančeta Žežovskog (74) koja su potresla državu i region.

DEVOJČICA JE DOVEZENA U SELO BRAZDA Pojavio se snimak automobila kojim je oteta mala Vanja?! (VIDEO)policija

DEVOJČICA JE DOVEZENA U SELO BRAZDA Pojavio se snimak automobila kojim je oteta mala Vanja?! (VIDEO)

NAREDNA 24 SATA SU KLJUČNA Tužilaštvo razmatra važnu odluku u slučaju ubistava Vanje i Pančavanja

NAREDNA 24 SATA SU KLJUČNA Tužilaštvo razmatra važnu odluku u slučaju ubistava Vanje i Panča

PRETUČEN I VEZAN PA HICEM LIŠEN ŽIVOTA Jezivi detalji brutalnog ubistva frizera: Njegovim vozilom hteli su da OTMU VANJU vanja

PRETUČEN I VEZAN PA HICEM LIŠEN ŽIVOTA Jezivi detalji brutalnog ubistva frizera: Njegovim vozilom hteli su da OTMU VANJU

Već je poznato da su osumnjičeni u ulazu njene zgrade zgrabili 14-godišnju Vanju Gorčevsku. Vezali su je i stavili u torbu, a zatim se odvezli vozilom marke "sitroen" koje su prethodno oteli od ubijenog Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Kako je rekao Oliver Spasovski, ministar policije, glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo je informaciju o kretanju maloletne devojčice dobio direktno od njenog oca, koji se takođe nalazi u pritvoru zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Planirana dupla otmica

Odavde se, postavlja pitanje da li je otac znao da će Vanjina sestra sama ići u školu, pa je to preneo prvoosumnjičenom, a on je potom organizovao ostatak grupe da iskoristi trenutak kada je ona sama. Ali, ostalo je nejasno, prenose neki mediji, da li su osumnjičeni nameravali da otmu i Vanjinu sestru, sa kojom ona ide u školu.

Kako je majka ranije otkrila medijima, Vanja je tog dana išla sama u školu jer je njena sestra izostala sa prvog časa. Iz informacija koje je dala novinarima dok je policija još tragala za njenom ćerkom, zna se da ona i njena sestra obično idu zajedno u školu, ali je ona propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama.

Osim toga, prema Spasovskom, automobil kojim je Vanja oteta tek su počeli da voze kada su se spremali da počine ovo gnusno delo, a pre toga je nekoliko dana bio skriven i nije korišćen.

Upravo ova informacija, pišu mediji, ukazuje na to da su otmičari unapred isplanirali sve.

- Ako se dokaže da je Vanjina sestra znala da će izostati sa nastave uveče, u nedelju, što se obično dešava, malo je verovatno da bi otac dobio iste informacije u isto vreme. Vrlo je verovatno da nije ni znao da će Vanja tog dana sama ići u školu, kao što možda nije ni znao da će majka odmah biti obaveštena od razreda da Vanja nije došla na čas, što se i dogodilo. U oba slučaja sumnja se da Vanja nije bila jedina meta osumnjičenih - prenose makedonski mediji.

Majka: Nismo imali loše odnose

Vanja nije bila žrtva maltretiranja. Nismo imali prekinute porodične odnose i naša porodica nema neprijatelja. Saznala sam da je nestala kada su mi iz razreda rekli da nije stigla u školu ujutru, jer nije uobičajeno da ne dolazi a da nisam nikoga obavestila o tome. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je išla sama u školu - rekla je majka.

Podsetimo, Vanja je kidnapovana 27. novembra oko 7.20 ujutru, kada je otišla od kuće i krenula u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, u strogom centru grada, a posle nekoliko sati je ubijena, na lokaciji u blizini Skoplja. Njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda, a nedaleko odatle pronađeno je i vozilo kojim je kidnapovana. Telo Vanje Gorčevske pronađeno je nakon što su osumnjičeni policiji priznali zločin.

Istakli su gde su sahranili devojčicu, ali i frizera iz Velesa, kome su prethodno oduzeli automobil. Kako je navedeno od prvobitnog saopštenja iz MUP-a, motiv je bio lični interes. Za ova dva stravična ubistva optuženo je pet osoba, među kojima je i otac devojčice.

Vremenska prognoza
Umerena kiša
14 Beograd