Skip to main content
Helikopter MUP Srbije

"SVAKA BRIGA SRPSKE JE I BRIGA SRBIJE": Po naređenju Vučića helikopteri MUP gase požar kod Trebinja (VIDEO)

Foto: MUP Srbije
Dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, sa posadama, poslata su u Republiku Srpsku, kako bi pomogli pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm - Bare - Devojačke grede kod Trebinja, saopštio je MUP.

- Svaka briga Republike Srpske je i briga Republike Srbije. Po naređenju predsednika Aleksandra Vučića danas su u Trebinje sletela dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, opremljena odgovarajućim vedrima, i zajedno sa kolegama iz Helikopterskog servisa Republike Srpske od jutros su ostvarili preko 70 naleta, preko 70 bacanja vode na požar - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

On je sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Đurićem, obišao pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja na potezu Skoči grm - Bare - Devojačke grede koji se usled visokih temperatura i jakog vetra brzo širi.

Kakvo je stanje na terenu pogledajte u priloženom video snimku:

BONUS VIDEO: Brutalna tuča na auto-putu u Crnoj Gori

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd