Petak 01. dec 2023.
Žozep Borelj

BORELJ PONOVO APELUJE Hitne humanitarne pauze u Gazi neophodne (FOTO)

Foto: Profimedia
U razgovoru sa jurdanskim kraljem Abdulahom Drugim u Amanu bilo je reči o ratu u Gazi i "važnosti okončanja patnje civila“, napisao je Borelj na platformi X.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj ponovo je danas pozvao na "hitne humanitarne pauze" u ratu između Izraela i Hamasa.

(UŽIVO) KRVOPROLIĆE NA SVETOJ ZEMLJI SE NASTAVLJA: Izraelska vojska u prodoru, Hamas pruža SNAŽAN otpor, Hezbolah UDARIO strahovito (FOTO/VIDEO)Hamas

(UŽIVO) KRVOPROLIĆE NA SVETOJ ZEMLJI SE NASTAVLJA: Izraelska vojska u prodoru, Hamas pruža SNAŽAN otpor, Hezbolah UDARIO strahovito (FOTO/VIDEO)

"KIJEV JE IZGUBIO SUVERENITET" Zaharova podsetila na desetu godišnjicu Evromajdana: Ukrajina postala odumiruća zemljaMarija Zaharova

"KIJEV JE IZGUBIO SUVERENITET" Zaharova podsetila na desetu godišnjicu Evromajdana: Ukrajina postala odumiruća zemlja

UDARNO! Rusija raspisala poternicu za svetski poznatom pevačicom pobednicom pesme EvrovizijeVladimir Putin

UDARNO! Rusija raspisala poternicu za svetski poznatom pevačicom pobednicom pesme Evrovizije

U razgovoru sa jurdanskim kraljem Abdulahom Drugim u Amanu bilo je reči o ratu u Gazi i "važnosti okončanja patnje civila“, napisao je Borelj na platformi X.

Istakao je da politički proces koji bi vodio do uspostavljanja dve države treba da se obnovi i dodao da je uloga kralja Abdulaha Drugog "ključna".

- Razgovarali smo o ratu u Gazi i važnosti okončanja patnje civila. Od vitalnog značaja je implementacija Rezolucije Saveta bezbednosti UN 2712 o hitnim humanitarnim pauzama. Potrebno je obnoviti politički proces prema dvema državama. Kraljeva uloga je ključna - napisao je Borelj.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd