Petak 23. feb 2024.
Palestinka

HITNA EVAKUACIJA IZ POJASA GAZE: Evo koga su uspeli da izvedu iz ratom pogođene oblasti

Foto: Profimedia
Granični prelaz je bio zatvoren u subotu i nedelju

Najmanje 320 stranaca evakuisalo se danas u Egipat preko graničnog prelaza Rafa, jedinog prelaza iz Pojasa Gaze koji ne kontroliše Izrael, a sa njima je granicu prešlo i oko 100 Egipćana, rekao je egipatski bezbednosni izvor.

PANIKA U JERUSALIMU, SPREČEN POKUŠAJ TERORISTIČKOG NAPADA: Policajci "brzo reagovali otvorivši vatru na nju, i neutralisali je" (VIDEO)Foto: Twitter Printscreen/@DailyNews65

PANIKA U JERUSALIMU, SPREČEN POKUŠAJ TERORISTIČKOG NAPADA: Policajci "brzo reagovali otvorivši vatru na nju, i neutralisali je" (VIDEO)

AMERIČKE VOJNE BAZE U IRAKU I SIRIJI POGOĐENE 38 PUTA - Povređeno preko 45 vojnika Pentagon

AMERIČKE VOJNE BAZE U IRAKU I SIRIJI POGOĐENE 38 PUTA - Povređeno preko 45 vojnika

CRNA STATISTIKA IZ POJASA GAZE: Saopšten broj dosadašnjih žrtava, stradalo preko 4000 deceGaza

CRNA STATISTIKA IZ POJASA GAZE: Saopšten broj dosadašnjih žrtava, stradalo preko 4000 dece

Granični prelaz je bio zatvoren u subotu i nedelju, nakon izraelskog napada na ambulantno vozilo koje je išlo ka Rafi, preneo je Rojters.

Egipatski bezbednosni izvori rekli su da Egipat nastavlja sa pritiskom da se poveća isporuka pomoći i goriva u Pojas Gaze, kao i da se pojača bezbednost za sanitetna vozila.

Jordansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su danas evakuisana 262 Jordanca, od 569 koji su "zaglavljeni" u Gazi od početka sukoba 7. oktobra.

Kada je reč o stanovnicima Pojasa Gaze, samo četvoro ranjenih ljudi je moglo danas da pređe preko Rafe, otkrio je medicinski izvor, a u egipatskim bolnicama već leži desetine Palestinaca.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd