Subota 02. dec 2023.
foto youtube printscreen The Wall Street Journal,BBC News,shutterstock

IZRAEL I HAMAS NA KORAK OD PRIMIRJA! Žene i deca veoma blizu povratka kući!

foto youtube printscreen The Wall Street Journal,BBC News,shutterstock
Detalje o primirju objaviće katarski zvaničnici

Šef politbiroa Hamasa Ismail Hanije tvrdi da se Izrael i ta palestinska militantna grupa približavaju sporazumu o primirju u ratu u Pojasu Gaze.

U saopštenju objavljenom na Telegramu, Hanije, koji se nalazi u Dohi, prestonici Katara, naveo je da je Hamas dao svoj odgovor Kataru i drugim posrednicima, preneo je "Tajms of Izrael". On nije izneo nikakve druge detalje. 

NA HILJADE CIVILNIH ŽRTAVA: Ceo svet se pita MOŽE LI BAJDEN DA ZAUSTAVI EGZODUSbajden

NA HILJADE CIVILNIH ŽRTAVA: Ceo svet se pita MOŽE LI BAJDEN DA ZAUSTAVI EGZODUS

"GDE JE MOJ TATA?! ZAŠTO NE DOLAZI DA ME SPASE?!" Potresna ispovest oca devojčice (9) koju je oteo Hamas ledi krv u žilama: To je gore od smrti (FOTO/VIDEO)taoci

"GDE JE MOJ TATA?! ZAŠTO NE DOLAZI DA ME SPASE?!" Potresna ispovest oca devojčice (9) koju je oteo Hamas ledi krv u žilama: To je gore od smrti (FOTO/VIDEO)

UŽASAVAJUĆA SCENA NA SEVERU IZRAELA: Hezbolah raketama razneo štab 91. brigade! NAJTEŽI UDARAC ZA IDF OD POČETKA SUKOBA (VIDEO)Izrael

UŽASAVAJUĆA SCENA NA SEVERU IZRAELA: Hezbolah raketama razneo štab 91. brigade! NAJTEŽI UDARAC ZA IDF OD POČETKA SUKOBA (VIDEO)

Zvaničnik Hamasa, Izat el Rešik, izjavio je jutros da su u toku razgovori između Hamasa i Izraela o privremenom primirju tokom kojeg bi se organizovao ulazak pomoći u Pojas Gaze i, pored toga, razmenili taoci i zatvorenici.

- Očekivani sporazum će uključivati oslobađanje izraelskih talaca - žena i dece - u zamenu za oslobađanje palestinskih žena i dece u okupacionim zatvorima - rekao je El Rešik za televiziju Al Džazira.

Prema njegovim rečima, detalje o primirju objaviće katarski zvaničnici, preneo je Rojters.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd