Četvrtak 22. feb 2024.
Foto: Printscreen/Channel 4 News/Shutterstock

IZRAEL VEĆ PRONAŠAO SLEDEĆU METU, OVA DRŽAVA PRVA NA UDARU: "Svako ko je bio na strani Hamasa biće proganjan na svaki mogući način"

Foto: Printscreen/Channel 4 News/Shutterstock
Visoki izraelski zvaničnik Jošua Zarka saopštio je danas da će svako ko je bio na strani Hamasa snositi posledice odmah po povratku talaca.

Izrael će poravnati račune sa Katarom, nakon što se završi uloga te zemlje kao posrednika u pregovorima za povratak talaca iz Pojasa Gaze, izjavio je danas zamenik generalnog direktora za strateške poslove u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova Jošua Zarka. 

NOVI PRIJATELJSKI GEST HAMASA PREMA RUSIJI: U znak zahvalosti Putinu, oslobođena još dva taoca sa ruskim državljanstvomFoto: Shutterstock, Youtube printscreen عربي - أخبار ,لعربي - أخبا

NOVI PRIJATELJSKI GEST HAMASA PREMA RUSIJI: U znak zahvalosti Putinu, oslobođena još dva taoca sa ruskim državljanstvom

"VI STE SLEDEĆI" Netanijahu poslao uznemirujuću poruku Evropi: "Ako Bliski istok padne..."Foto: Youtube Printscreen/La Vanguardia, Guardian News

"VI STE SLEDEĆI" Netanijahu poslao uznemirujuću poruku Evropi: "Ako Bliski istok padne..."

RAT U UKRAJINI SE REŠAVA NA BALKANU?! Željno iščekivan susret predstavnika SAD i Rusije u četvrtakUkrajina, Rusija

RAT U UKRAJINI SE REŠAVA NA BALKANU?! Željno iščekivan susret predstavnika SAD i Rusije u četvrtak

Zarka je u intervjuu za radio izraelske vojske optužio Katar da je "igrao lošu ulogu" u svemu što se odnosi na legitimisanje Hamasovih aktivnosti, ali da je trenutno potreban Izraelu. 

- Ali kad ova stvar prođe, obračunaćemo se sa njima - poručio je Zarka.

Na pitanje da li je Katar upoznat sa namerama Izraela, Zarka je rekao da misli "da nemaju sumnje po tom pitanju", prenosi izraelski Harec.

- I ne sumnjamo da će svako ko je bio na strani Hamasa biti proganjan na svaki mogući način - poručio je Zarka.

Izrael i Hamas su, uz posredovanje Katara, postigli dogovor o prvobitno četvorodnevnom primirju i oslobađanju zarobljenika i talaca.

Katar je u ponedeljak saopštio da je postignut dogovor da se primirje između izraelskih i Hamasovih snaga u Pojasu Gazi produži za dva dana.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd