Skip to main content
Soraja Iran

NEĆETE VEROVATI KAKO IZGLEDA PRIRODNA SORAJA: Ovo je slika iz davnina koja će vas šokirati! (FOTO)

Foto: Twitter Printscreen/HistoryinPics
Slika će vas definitivno naterati na razmišljanje!

U jeku zabrane nošenja burki na plažama, sve veće popularnosti nikaba, na društvenim mrežama neverovatnom brzinom počela je da se širi slika Soraje, iranske princeze, iz davne 1965. godine! 

Obučena po poslednjim modnim standardima, moderne frizure i modernih naočara, podsećala je na tadašnje filmske zvezde više nego na princezu neke zemlje drugog sveta. 

Soraja se udala za poslednjeg iranskog šaha Mohameda rezu Palavija ali njihova ljubav nije trajala dugo, brak je trajao samo 7 godina! Iz tog razloga na Sorajinoj ruci ne sija jedan od najčuvenijih vereničkih prstena na svetu. Haljinu za ceremoniju venčanja kreirao je Kristijan Dior (ta haljina je 2002. prodata na aukciji za više od milion dolara!), a zvanice su se bukvalno utrkivale ko će lepši i skuplji poklon da poklone, od Staljina do Trumana, lidera dve najveće sile. Za tu priliku je uveženo oko 2 tone cveća specijalno poručeno iz Amsterdama. Kao što smo rekli brak nije dugo trajao, a Soraja je kao prava zvezdica (da ne kažemo starleta), počela svoju glumačku karijeru, glumeći u nekoliko filmova francuske produkcije. 

Slike koje svedoče o nekadašnjem Iranu i današnjem su veoma popularne, zemlja koja je je prva stala u red demokratizacije sekularizacije, kao da je napravila par koraka u nazad. 

Soraja Esfandiari Baktiari preminula je 2001. godine u Parizu pod nerazjašnjenim okolnostima, kao katolkinja iako je većinu žviota bila Šiit. Njen brat je nakon njene smrti izjavio, da od kada nje nema on nema sa kim više da priča i preminuo je od tuge nedelju dana posle njene smrti. 

A SVI PRIMETILI SVEŽE OPERISAN NOS: Soraja objavila snimak na kom joj vire VELIKE bradavice! (VIDEO)

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-0 Beograd