Subota 24. feb 2024.
Foto: Profimedia

PRONAĐENA LISTA ŽRTAVA I PREKO 150 METAKA: Novi detalji o muškarcu koji je usmrtio tri profesora na univerzitetu u Las Vegasu (VIDEO)

Foto: Profimedia
Još uvek se istražuje motiv napada.

Šezdesetsedmogodišnji napadač Entoni Polito koji je ubio tri profesora fakulteta i ranio četvrtog na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu, imao je listu meta i više od 150 metaka, saopštila je policija.

PRVI SNIMCI SA MESTA MASOVNE PUCNJAVE - IMA VIŠE MRTVIH?! Rafali odjekivali na univerzitetu u Americi (VIDEO)Pucnjava

PRVI SNIMCI SA MESTA MASOVNE PUCNJAVE - IMA VIŠE MRTVIH?! Rafali odjekivali na univerzitetu u Americi (VIDEO)

„POSLAĆEMO VAŠE SINOVE PROTIV RUSIJE“ Šef Pentagona PRETI kongresmenima?! Zainteresovao se i Ilon MaskLojd Ostin

„POSLAĆEMO VAŠE SINOVE PROTIV RUSIJE“ Šef Pentagona PRETI kongresmenima?! Zainteresovao se i Ilon Mask

TEŠKE OPTUŽBE PROTIV BAJDENOVOG SINA: Nije platio porez, trošio pare na drogu, devojke, luksuzne hoteleFoto: Profimedia

TEŠKE OPTUŽBE PROTIV BAJDENOVOG SINA: Nije platio porez, trošio pare na drogu, devojke, luksuzne hotele

Šerif okruga Klark Kevin Mekmehil rekao je da je Polito, koji je ubijen u pucnjavi sa policijom, bio dugogodišnji profesor biznisa koji je živeo u obližnjem Hendersonu u Nevadi, preneo je AP.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ranjeni 38-godišnji gostujući profesor hospitalizovan je u četvrtak i više se ne nalazi u kritičnom stanju, ali je i dalje životno ugrožen, rekao je Mekmehil.

Šerif je na konferenciji za novinare rekao da istražitelji još uvek istražuju motiv napada, ali je napomenuo da se Polito prijavio za nekoliko poslova na različitim koledžima i univerzitetima u Nevadi i da je svaki put bio odbijen.

Međutim, Rouzman Univerzitet medicinskih nauka u Hendersonu saopštio je da je Polito imao ugovor i da je predavao na dva kursa u okviru programa za poslovnu administraciju od oktobra 2018. do juna 2022. godine, a da posle toga nije predavao na toj obrazovnoj instituciji.

Mekmehil je rekao da su mete na Politovoj listi uključivale i članove fakulteta Univerziteta Istočne Karoline u Severnoj Karolini, gde je Polito bio profesor na poslovnoj školi univerziteta od 2001. do 2017. godine.

- Niko od osoba sa liste meta nije postao žrtva - rekao je Mekmehil.

Pre pucnjave, Polito je takođe poslao 22 pisma profesorima univerziteta širom SAD, prema snimcima koje su pregledali detektivi sa kontrolne kamere u Politovom automobilu, rekao je Mekmehil.

Polito je napad izvršio u sredu iz pištolja kalibra devet milimetara koji je legalno kupio prošle godine, rekao je Mekmehil.

Vlasti su saopštile u četvrtak da izgleda da je Polito ima finansijskih poteškoća.

Vremenska prognoza
Umerena kiša
14 Beograd