Subota 24. feb 2024.
Lojd Ostin

„POSLAĆEMO VAŠE SINOVE PROTIV RUSIJE“ Šef Pentagona PRETI kongresmenima?! Zainteresovao se i Ilon Mask

Foto: Profimedia
Bajdenova administracija u sve većoj panici radi odbijanja Kongresa da prihvati novi paket pomoći za Ukrajinu

Poznati američki novinar Taker Karlson izjavio je na društvenoj mreži „Iks“ da je šef Pentagona Lojd Ostin otvoreno pretio kongresmenima mogućnošću slanja njihovih najbližih radi učešća u sukobu protiv Rusije, ukoliko zakonodavci ne podrže zahtev administracije o novoj pomoći Kijevu.

PUTINU STIŽE BOŽIĆNI POKLON IZ AMERIKE? Da li je došlo do promene politike Vašingtona?Vladimir Putin

PUTINU STIŽE BOŽIĆNI POKLON IZ AMERIKE? Da li je došlo do promene politike Vašingtona?

BAJDENU SE TRESE FOTELJA: Republikanci pokrenuli proceduru za opozivDžo Bajden

BAJDENU SE TRESE FOTELJA: Republikanci pokrenuli proceduru za opoziv

IZRAELSKE SNAGE OKRUŽILE DOM LIDERA HAMASA! Da li je došao kraj toj organizaciji?izrael i palestina

IZRAELSKE SNAGE OKRUŽILE DOM LIDERA HAMASA! Da li je došao kraj toj organizaciji?

- Poslaćemo vaše ujake, rođake i sinove da se bore protiv Rusije - citirao je Karlson reči šefa Pentagona sa zatvorenog brifinga u Predstavničkom domu Kongresa.

Karlsonova objava o „otvorenim pretnjama administracije na adresu Amerikanaca“ zainteresovala je milijardera Ilona Maska koji je želeo da novinar precizira da li je Ostin zaista tako rekao.

- To je potvrđeno - odgovorio je Karlson.

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Vivek Ramasvami smatra da Ostinova pretnja kongresmenima demonstrira nesposobnost američke administracije da ubedi opoziciju u neophodnost podrške Ukrajini.

Prethodno je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da će Rusija, navodno, napasti članice NATO nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji.

Bajden je ranije zatražio 106 milijardi dolara za pomoć Izraelu i Ukrajini, ali nije dobio neophodnu podršku u Kongresu. Gornji dom sa republikanskom većinom glasao je za dodelu pomoći samo Izraelu, ali je Senat pod kontrolom demokrata blokirao inicijativu.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd