Četvrtak 22. feb 2024.
Majk Džonson

USKORO KREĆE SMENA BAJDENA? Republikanci smatraju da imaju dovoljno glasova za impičment predsednika (FOTO/VIDEO)

Foto: Profimedia
Majk Džonson, republikanski kongresmen, veruje da ima dovoljan broj glasova za pokretanje istrage za impičment predsednika Bajdena, očekuje čak i pomoć od demokrata. Republikanci su i ranije pokušavali da formalizuju ovakvu istragu ali nisu imali dovoljno glasova.

Majk Džonson, republikanski kongresmena koji predsedava Predstavničkim domom američkog Kongresa, izjavio je da veruje da republikanci imaju dovoljno glasova za pokretanje formalne istrage za impičment predsednika Džoa Bajdena, prenosi CNN.

POLITIČAR POGINUO U PADU AVIONA Dramatični snimci sa lica mesta, sumnja se da je ovo uzrok tragedije (VIDEO)Avion

POLITIČAR POGINUO U PADU AVIONA Dramatični snimci sa lica mesta, sumnja se da je ovo uzrok tragedije (VIDEO)

EPILOG DRAME KOD AJFELOVOG TORNJA! Napadač na društvenim mrežama OBJAVIO SNIMAK - EVO šta je imao da kažepolicija

EPILOG DRAME KOD AJFELOVOG TORNJA! Napadač na društvenim mrežama OBJAVIO SNIMAK - EVO šta je imao da kaže

MAJKA UMRLA JER JE POPILA PREVIŠE VODE! Došla je u bolnicu, a sestre su bile "previše zauzete mobilnim telefonima" da primete šta se dešavaBolnica

MAJKA UMRLA JER JE POPILA PREVIŠE VODE! Došla je u bolnicu, a sestre su bile "previše zauzete mobilnim telefonima" da primete šta se dešava

- Verujem da ćemo imati. Očekujem da neće biti demokrata koji će pomoći tim naporima, ali bi trebalo da to učine - kazao je Džonson za Foks njuz o istrazi koju već vode predstavnici Republikanske partije.

Majk Džonson
Foto: Profimedia

Džonson je dodao da republikanci "imaju obavezi da to urade".

- Mi ne možemo da prekinemo taj proces - poručio je Džonson.

CNN navodi da su republikanske vođe i ključni kongresni komitet u kojem većinu imaju predstavnici ove stranke u petak obrazložili zašto veruju da je neophodno glasanje o istrazi protiv Bajdena.

Oni su naveli da će ono ojačati njihova pravna stajališta na sudu i istovremeno osudili Belu kuću koja "odbija bilo kakvu komunikaciju" u vezi s istragom o poslovnim poduhvatima predsednika SAD i njegovog sina Hantera Bajdena.

Navodi se da su tu optužbu snažno odbacili zvaničnici Bele kuće.

CNN podseća da su republikanski kongresmeni i do sada nastojali da formalizuju svoju istragu za opoziv Bajdena, ali do sada nisu imali neophodna broj glasova.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd