Skip to main content
ruski brodovi

Rusija dobija 6 NOVIH VOJNIH BRODOVA! Svetska mora NESTRPLJIVO čekuju SVOJE GOSPODARE

Foto: Profimedia
Lepa vest

Ruska mornarica će do kraja godine dobiti šest novih i četiri popravljena vojna broda, izjavio je u četvrtak general i ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Do kraja godine mornari će dobiti još četiri izgrađena i četiri popravljena vojna broda - rekao je Šojgu na konferenciji ministarstva.

- "United Ship-building Corporation" gradi, popravlja i pruža usluge održavanja za čitav niz vojnih brodova i brodova pod državnim programom naoružanja - rekao je ruski ministar odbrane.

Savet bezbednosti dobija NOVE ČLANICE?! Rusija predlaže OVE DVE DRŽAVE

ruska flota
ruska flota
Foto: Profimedia

- U martu kompanija je preradila novi brod logističke podrške Elbrus u mornaricu. U aprilu je prva serija brodova "Projekat 12700" - obalnih minolovaca "Ivan Antonov" porinut - izjavio je ministar odbrane.

Ranije je zamenik ministra odbrane Jurij Borisov rekao da je ruska mornarica u prva tri meseca 2018. godine dobila nuklearnu podmornicu, tri vojna broda, dva helikoptera i skoro 50 krstarećih raketa "Kalibr".

Sa Rusijom NEMA ZEZANJA - Lavrov o krizi u Ukrajini i ciljevima NATO-a i EU

Vladimir Putin, Sergej Šojgu
Vladimir Putin, Sergej Šojgu
Foto: Profimedia

- Mornarica je izvršila isporuku popravljene strateške podmornice "Tula 667BDRM", tri vojna broda i pomoćnih brodova pomoćne flote, dva helikoptera i 46 taktičkih krstarećih raketa Kalibr - rekao je zamenik ministra odbrane.

U Murmansku na severozapadu Rusije, mornarica je prihvatila da izvrši remont broda "Elster 23120" koji je izgrađen u brodogradilištu Severnjaja Verf dok je druga serija morskih krstarica "Kalibr" spremna za isporuku eksperimentalnom dizajnerskom birou Novator u Jekaterinburgu, rekao je zamenik ministra odbrane.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd