Skip to main content
Rumunija

SEIZMOLOZI NAJAVILI NOVE POTRESE Zemljotres u Rumuniji je samo početak?! Ljuljalo se i u Srbiji

Foto: Twitter Printscreen/@LastQuake
Prema rečima seizmologa naknadni potresi se očekuju u narednim satima

Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale pogodio je večeras u 20:26 po lokalnom vremenu Rumuniju. Epicentar je bio u u Aradu, a osetio se i u Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj.

Prema prvim informacijama, potres je imao razorne posledice po Rumuniju, dogodio se na dubini od 10 kilometara, a za sada nema podataka ima li povređenih, prenose lokalni mediji.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO RUMUNIJU! Potres se osetio i u Beogradu, trajalo 20 sekundi

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO RUMUNIJU! Potres se osetio i u Beogradu, trajalo 20 sekundi

- U našem gradu Sebišu u Aradskom okrugu, bilo je jako loše i trajalo je duže od ostalih! Mislila sam da se to nikada neće završiti! - napisala je žena, koju je dopunio stanovnik Targu Jiua: "Osetio sam da se stolica malo ljulja na 4. spratu".

- Čak i u Klužu je bilo jako! . rekao je stanovnik Kluž-Napoke, dok je stanovnik Bukurešta saopštio da se ovaj zemljotres nije osetio u prestonici. U međuvremenu, prema izjavi Instituta za fiziku Zemlje koju je citirao Hotnevs, zemljotres je bio zaista značajan.

„U Aradu je bilo jak, stan u bloku se tresao", "Trajalo je dugo, kao vekovima", "Jače nego zemljotresi od pre dve nedelje", "Radio sam nešto kada se odjednom sve zatreslo", "Bilo je kao udar groma, trajalo je dugo i bilo je snažno", samo su neki od komentara građana Rumunije.

Prema rečima seizmologa naknadni potresi se očekuju u narednim satima.

Rumuniju su u poslednja tri meseca potresli jaki zemljotresi, od 13. do 14. februara (manitude 5,2 i 5,7 stepeni Rihterove skale) i 22. maja (magnitude 4,9 i 4,3 stepeni po Rihterovoj skali).

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd