Četvrtak 22. feb 2024.
Pevači gradonačelnik

"NE ŽELIM SRPSKA SMEĆA U SVOM GRADU!" Gradonačelnik Pule brutalno vređao organizatore koncerta folk muzike

Foto: ATA Images/YouTube/Hrvatska radiotelevizija
Psovao im srpsku majku!

Organizatori koncerta folk muzike ogorčeni su postupkom gradonačelnika Pule Filipa Zorčića, koji je zabranio nastup zakazan za 25. marta, na kojem je trebalo da pevaju Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Duško Kuliš i Zorana Mićanović i otkrivaju da im je prvi čovek Pule ne samo zabranio koncert već ih je i brutalno vređao i psovao "srpsku majku".

Direktor projekta Hiljadarka, koji je organizator ovog koncerta, Mario Cindori u saopštenju ovim povodom teško optužje gradonačelnika Pule Zorčića da mu je preko telefona pretio i, kako je naveo, "psovao srpsku majku", kao i da je rekao da "ne želi srpsko smeće u svom gradu".

PRIZNALA DA GA VOLI: Karleušu i popularnog pevača nikada ne biste povezali, ali sada je LJUBAV JAVNA

PRIZNALA DA GA VOLI: Karleušu i popularnog pevača nikada ne biste povezali, ali sada je LJUBAV JAVNA

TURCIZAM u novoj pesmi Sanje Vučić izazvao haos na mrežama: "Ona NE ZNA ZNAČENJE TE REČI!"

TURCIZAM u novoj pesmi Sanje Vučić izazvao haos na mrežama: "Ona NE ZNA ZNAČENJE TE REČI!"

"OD SUZA NISAM MOGLA..." Cakana razočarana kolegama - Veći sam PATRIOTA od svakog muškarca na estradi

"OD SUZA NISAM MOGLA..." Cakana razočarana kolegama - Veći sam PATRIOTA od svakog muškarca na estradi

pg
Foto: YouTube Printscreen/Hrvatska radiotelevizija

Iz projekta Hiljadarke saopšteno je da izražavaju neizmerno žaljenje zbog toga što je jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča mora da dobije ovakav epilog, ali da radi istinitog informisanja javnosti, ne žele, kažu, ništa da sakrivaju.

Precizirajući da je ugovor bio potpisan i da su obavljene sve pripreme, navode:

- Na dan kad smo Pulu oblepili plakatima, oko 21 sat uveče, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od besnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, "srpska smeća" u svom gradu - kaže Cindori, preneo je hrvatski portal Index.

Napominje da ga je ovaj poziv zatekao na putu, da je bio potpuno šokiran i da je rekao da ne može da veruje šta čuje, te da moli da odmah bude spojen sa gradonačelnikom kako bi rešili eventualni nesporazum.

- Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam lično gradonačelnika na mobilni. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno da razgovaram s gospodinom Zoričićem, nali je on na telefon, i kao i meni rekao "da ne želi srpska smeća u svom gradu" - naveo je organizator.

Pokušao je, kaže, da mu objasni da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pevač, Dalmatinac, Splićanin, ali kada mu je u jednom trenutku počeo na najbrutalniji način "psovati mater", prekinuo je telefonski razgovor.

- Celi taj razgovor slušale su četiri osobe na spikerfonu koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš advokat Srđan Simić iz Pule - kaže Cindori, koji se još jednom izvinio u ime celog tima Hiljadarke.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd