Petak 01. dec 2023.
devojčica

"Videli smo da se STAKLO NA KOVČEGU ZAMAGLJUJE i da joj se POMERAJU OČI!" Porodica prekinula sahranu ćerkice, u bolnici ih dočekao novi udarac

Foto: Twitter printscreen/nmas
Šok nad šokovima

Trogodišnja devojčica probudila se tokom svoje sahrane pre nego što je zvanično proglašena mrtvom, nakon što su lekari prvi put pogrešno pretpostavili da je mrtva.

Porodica Кamile Roksane Martinez Mendoza optužuje osnovnu opštinsku bolnicu Salinas de Idalgo za nemar nakon što je, kako se navodi, prerano proglasila devojčicu mrtvom.

Ona je imala bolove u stomaku, povraćala i imala je temperaturu kada ju je njena majka Meri Džejn Mendoza odvela kod pedijatra u porodični rodni grad Vilja de Ramos u Meksiku 17. avgusta. Doktor je preporučio da se dete odveze u bolnicu u centralnoj meksičkoj državi San Luis Potosi na lečenje od dehidracije.

Lekari u osnovnoj zajednici bolnice Salinas de Idalgo stavili su hladan peškir preko njenog malog tela kako bi snizili telesnu temperaturu i stavili pulsni oksimetar na jedan od njenih prstiju kako bi pratili nivoe kiseonika.

Istraživanje potvrdilo: Žene, OVO vas vodi u SIGURNU DEPRESIJU i alkoholizam

Istraživanje potvrdilo: Žene, OVO vas vodi u SIGURNU DEPRESIJU i alkoholizam

TRAGEDIJA! VODITELJKA NINA IZVRŠILA SAMOUBISTVO - policija pronašla beživotno telo

TRAGEDIJA! VODITELJKA NINA IZVRŠILA SAMOUBISTVO - policija pronašla beživotno telo

NOVI ČLAN U PORODICI ĐOGANI! Vesna podelila SREĆNE VESTI - svi čestitaju, ODUŠEVLJENJE! Već izabrali IME (FOTO)

NOVI ČLAN U PORODICI ĐOGANI! Vesna podelila SREĆNE VESTI - svi čestitaju, ODUŠEVLJENJE! Već izabrali IME (FOTO)

PRONAĐENO TELO PEVAČA (32): Stravične sumnje bližnih potvrđene!

PRONAĐENO TELO PEVAČA (32): Stravične sumnje bližnih potvrđene!

mama
Foto: Facebook printscreen/Mary Jane Mendoza

Кamila je puštena iz bolnice sa receptom za paracetamol — koji leči bol i temperaturu — ali je nastavila da se pogoršava kako se dan nastavljao. Pregledao ju je drugi lekar koji je njenoj majci naložio da je hrani voćem i vodom i prepisao drugi lek.

Uprkos lekovima i savetima medicinskih stručnjaka, mališan je nastavio da povraća. Njeni zabrinuti roditelji su je odveli kod drugog lekara, koji je predložio da je hitno odveze u hitnu pomoć.

Кamila je ponovo primljena u Salinas između 21 i 22 sata.

- Hteli su da joj daju intravensku terapiju. Trebalo im je dosta vremena da joj daju kiseonik. Nisu joj ga stavili jer nisu mogli da nađu njene male vene. Konačno, medicinska sestra je to uspela - rekla je njena majka.

Posle 10-ak minuta, devojčici je izvađena infuzija.

- I dalje me je grlila, odveli su je i rekli mi "Moraš da je pustiš da počiva u miru" - priseća se ožalošćena majka.

Bizarno, Mendoza je potom zadržana dalje od svoje bolesne ćerke u zasebnoj, zaključanoj sobi. Uspela je da izađe, ali i dalje nije mogla da uđe u sobu u kojoj je bila smeštena njena ćerka. Кamila je kasnije proglašena mrtvom od dehidracije.

Sledećeg dana održana je sahrana za prijatelje i porodicu, kada je Mendoza primetila da se stakleni prozor na kovčegu zamagljuje.

Drugi prisutni na sahrani rekli su izbezumljenoj majci da mora da halucinira i odvratili je od otvaranja kovčega. Međutim, Кamilina baka po ocu je navodno požurila da bolje pogleda kada je primetila da se Кamiline oči pomeraju i šokantno otkrila da ima puls.

Кamila je kolima hitne pomoći prebačena nazad u bolnicu Salinas, gde su lekari bezuspešno pokušali da je ožive i ponovo je proglasili mrtvom — ovog puta od cerebralnog edema (oticanja mozga).

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd